Video

Taxă de salubrizare pentru vizitarea rezervaţiei Cheile Olteţului. Decizia autorităţilor, luată pentru disciplinarea turiştilor

De Alin Stan.
Publicat: 22.07.2021, 08:54.
Actualizat: 22.07.2021, 09:00

Turiştii care vor să ajungă în Cheile Olteţului, o rezervaţie naturală din judeţul Gorj, ar putea să achite şi o taxă de salubrizare. Este propunerea autorităţilor locale, care consideră că vizitatorii aduc cu ei şi multe deşeuri.

Turiştii care vor să intre pe Cheile Olteţului ar putea scoate din buzunare suma de 10 lei, reprezentând o taxă de salubrizare. Cei care ajung în această zonă lasă în urma lor o cantitate destul de mare de deșeuri, ceea ce înseamnă costuri semnificative din partea primăriei în ceea ce privește colectarea și transportul. Cele mai multe gunoaie sunt lăsate lângă Mănăstirea din localitate.

Astfel, autoritățile din Polovragi s-au gândit că o astfel de taxă i-am mai disciplina pe unii dintre turiști. Cheile se află pe cursul râului Olteţ, pe o porţiune aflată la graniţa dintre Munţii Parâng şi Munţii Căpăţânii, pe drumul forestier care pleacă de la Mănăstirea Polovragi şi ajunge la Peştera lui Zamolxe.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și: