Antena Meniu Search
x

Rovana Plumb explică de ce a scos de pe edu.ro modelele de teste grilă la Bac și Evaluarea națională 2019 (Video)

Bac 2019. Ministrul Rovana Plumb a explicat, joi, de ce a decis să se retragă modelele de teste grilă la Bacalaureat și Evaluarea națională 2019 de pe edu.ro, după ce aceastea au fost publicate miercuri seară pe site-ul Ministerului Educației.

Rovana Plumb, ministrul Educației, explică de ce a scos modelele de teste grilă la Bac 2019 de pe edu.ro - Hepta

Ministrul Rovana Plumb a explicat, joi, de ce a decis să se retragă modelele de teste grilă la Bacalaureat și Evaluarea națională 2019 de pe edu.ro, după ce aceastea au fost publicate miercuri seară pe site-ul Ministerului Educației.

"Modelele de teste grilă s-au retras la solicitarea mea. Atâta timp cât o decizie se fundamentează pe baza unui dialog, a unei consultări, mai ales când este vorba despre copii, despre viitorul societății noastre, trebuie să fie foarte bine fundamentate deciziile, trebuie aduse la cunoștința tuturor factorilor implicați, iar neexistând o consultare în prealabil, am decis să se retragă. Mâine vom prezenta argumentele Ministerului Educației și vom ține cont de părerile asociațiilor de părinți, de elevi și de părerea cadrelor didactice", a explicat Rovana Plumb.

Consultări cu părinţii privind subiectele de Bac şi Evaluare Naţională 2019

Ministrul Educației a adăugat că, vineri, la exista la sediul ministerului o consultare între toți factorii de decizie.

Pe acelaşi subiect

"Decizia o vom lua după consultări cu toți factorii care au un cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care se vor desfășura examenele în anul 2019. Vom avea mâine (vineri - n.r.) o consultare la Ministerul Educației cu Asociația Părinților, a elevilor, cu sindicatele din învățământ, cu reprezentanții cadrelor didactice. Trebuie să luăm o decizie bună, în sprijinul elevilor, astfel întât să depășească cu bine aceste examene", a mai spus Rovana Plumb.

Controverse privind testele grilă pentru Bacalaureat şi Evaluare

Ea a fost întrebată dacă este de acord cu introducerea de teste grilă la examenele de Bac și Evaluarea națională 2019.

"Nu pot să spun acum dacă este bine sau rău atâta timp cât nu sunt documentată pe acest subiect și nu știu care sunt opiniile beneficiarilor. Vreau să știu care este impactul. La un examen este un impact emoțional, copii se pregătesc, au nevoie ca să se pregătească și este bine sau nu e bine în luna noiembrie să introduci o astfel de grilă", a răspuns Ministrul Educaţiei.

După ce miercuri s-a anunțat introducerea testelor grilă, modele de teste grilă pentru Bac 2019 și Evaluarea națională 2019 au fost publicate, miercuri seară, pe site-ul edu.ro.

Joi dimineață, acestea au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Rovana Plumb explică de ce a scos de pe edu.ro modelele de teste grilă la Bac și Evaluarea națională 2019 (Video)