Antena Meniu Search
x

Video Testul răbdării şi al nervilor: Românii se înghesuie la cozi pentru a-şi elibera paşaportul. Programul de lucru cu publicul a fost prelungit

Este buluc la paşapoarte! În doar o săptămână, numărul de cereri depuse în Bucureşti s-a dublat. Peste 2000 de oameni s-au programat numai în ultimele zile, iar următoarele locuri disponibile sunt abia la sfârşitul lunii. Unii, se pregătesc de vacanţă. Alţii, să fugă din calea războiului. Angajaţii din centrele de emitere muncesc la foc automat ca să evite blocajele, iar programul de lucru a fost prelungit.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.03.2022, 21:09

Vezi și

Sute de oameni stau la coadă la centrele de emitere a paşapoartelor. Numărul cererilor s-a dublat în ultimele zile, după ce războiul a ajuns la doi paşi de România.

Claudiu Porojan, direcţia de paşapoarte: Peste două mii de cereri pe zi în ultimele două zile. Dublu față de perioada similară, înainte de pandemie. Am prelungit programul de lucru cu publicul, am suplimentat efectivele care înregistrează cererile, lucrăm la capacitate maximă cu toate ghișeele deschise

Cetăţeni: Nu ne așteptam să fie atât de aglomerat.

Reporter: Plecați undeva sau le faceți pentru siguranță?

Pe acelaşi subiect

Cetăţeni: - Să fie.

- Doar de siguranță.

- Am o programare făcută dar am venit să văd dacă pot fără programare și m-am așezat la coadă

Dacă vrem să evităm cozile, punem să ne programăm online. Însă...

Andre Rotaru, reporter Observator: În ambele centre din Bucureşti mai sunt locuri disponibile abia la finalul acestei luni. Dacă avem nevoie urgentă să ne emitem un paşaport, atunci singura soluţie este să mergem în judeţele din jurul capitalei, precum Giurgiu sau Ialomiţa. Şi acolo însă, primele locuri disponibile sunt abia la jumătatea acestei luni.

Românii fac coadă la paşapoarte

Din cauza numărului mare de accesări, platforma epasapoarte.ro a căzut pentru câteva ore. Însă problema a fost remediată şi este funcţională. Tot pe internet putem achita şi taxele de emitere a documentului. SCRIS: 258 lei adulţi 234 de lei minori sub 12 ani Ne mai rămâne un singur drum de făcut, pentru amprente şi fotografii. Apoi, putem alege să primim prin poştă paşaportul, ca să nu mai fim nevoiţi să mergem personal pentru a îl ridica.

Claudiu Porojan, direcţia de paşapoarte: Media de soluționare a fost de sub două zile.Toate pașapoartele se eliberează într-un timp rezonabil, mai mult decât rezonabil.

Nu avem nevoie de paşaport dacă vrem să călătorim în statele Uniunii Europene sau în Republica Moldova, unde este suficientă cartea de identitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Testul răbdării şi al nervilor: Românii se înghesuie la cozi pentru a-şi elibera paşaportul. Programul de lucru cu publicul a fost prelungit