Antena Meniu Search
x

Video Un milion de ucraineni au fugit deja din calea ruşilor. Refugiaţii beneficiază de transport gratuit cu trenul şi cu avionul

Peste un milion de oameni au fugit din Ucraina de când Rusia a invadat ţara vecină, iar autorităţile naţionale încercă să găseacă soluţii pentru ca refugiaţii să ajungă cât mai uşor la destinaţii. Ministerul Trasportului a anunţat că aceştia vor putea să călătorească gratuit cu trenul. Iar o companie privată le oferă curse gratuite cu avionul. În plus, obligaţia de a arăta un paşaport cu viză la graniţa cu Ungaria a fost ridicată. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.03.2022, 11:23

Vezi și

Ministrul Transporturilor a anunţat că cetăţenii ucraineni pot circula gratuit cu toate trenurile de la noi din ţară pe o perioadă nedeterminată. Unele garnituri au fost chiar suplimentate pentru a face faţă unui aflux mai mare de călători. De asemenea, în gările mai mari au fost puse la dispoziţie puncte de informare cu translator, iar la anumite ore merg şi voluntari care le oferă refugiaţilor hrană. 

Deşi ministrul a făcut anunţul încă de marţi, informaţia nu a ajuns la toţi angajaţii CFR, astfel că voluntarii sunt nevoiţi să le cumpere refugiaţilor bilete din propriul buzunar. În plus, a fost o problemă şi cu cei care plecau spre vestul Europei, deoarece autorităţile din Ungaria au anunţat că nu le mai permint ucrainenilor fără paşaport biometric să le tranziteze ţara, fiind vorba despre cetăţeni non-UE, dar la rugăminte autorităţile române, autorităţile maghiare s-au răzgândit. Astfel că pot trece din nou prin Ungaria prezentând doar un act de identitate. 

De asemenea, aceştia pot ajunge şi cu avionul deoarece cea mai mare companie low-cost care operează la noi în ţară a anunţat că oferă 100.000 de bilete de avion gratuite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un milion de ucraineni au fugit deja din calea ruşilor. Refugiaţii beneficiază de transport gratuit cu trenul şi cu avionul