Antena Meniu Search
x

Video TIFF 2021. Record de filme româneşti. Comedia regizorului spaniol Cesc Gay, pelicula care va deschide festivalul

Începe cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, cel mai mare festival dedicat producţiilor de lungmetraj din România. Ca şi anul trecut, va fi o ediţie atipică, dar totuşi mult mai apropiată de una normală. Vor fi seri dedicate filmelor româneşti, invitaţi speciali dar şi proiecţii în locuri neaşteptate.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 10:54

Vezi și

A fost agitaţie mare astăzi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru ultimele pregătiri ale TIFF-ului din acest an.

Citește și: Filme noi care apar în luna august 2021. Producții pe care nu trebuie să le ratezi

Mihai Chirilov - director artistic TIFF: Foarte multe filme, peste 180 de filme din peste 50 de țări, record de filme românești, producții noi, în premieră mondială, de public, de festival, recomand comedia "Complet necunoscuți", recomand noul film al lui Daniel Sandu, "Tată mută munții", și evident filmul care a reprezentat România la Cannes.

Pentru că Spania este în acest an invitată specială a festivalului, prima peliculă proiectată va fi comedia regizorului spaniol Cesc Gay, simultan în 20 de oraşe din ţară. Vor fi însă şi locuri pe care cinefilii le vor descoperi zilele următoare.

Pe acelaşi subiect

Renate Rozenberg - reprezentant TIFF: Ca de obicei, nu ne limităm doar la Cluj și doar la locurile pe care lumea le știe deja. Descoperim din nou orașul, urcăm pe cetățuie, ajungem chiar și în Florești în parcul poligan, vom fi la vlaha și la Bonțida

Accesul la TIFF 2021, doar cu mască de protecţie

Pentru că totul se va desfășura în regim de cinematograf în aer liber, accesul la evenimente nu va fi condiționat de vaccin sau test covid. Singură regulă care trebuie respectată, inclusiv aici în piață unirii, este cea a purtării măștii de protecție. Printre invitaţii acestei ediţii aniversare se află dansatorul ucrainean Serghei Polunin, sau Istvan Szabo, regizorul maghiar care a câştigat premiul OSCAR.

Tudor Giurgiu - director general TIFF: Nu-mi vine să cred că au trecut 20 de ani, pentru că pe vremea asta, în iunie, acu 20 de ani aeam un festival mic cu 3 săli de cineva, multă lume, dar nu îmi puteam imagia vreodată că vom ajunge să avem atât de multe proiecții, să avem invitați străini. 

Peste 700 de oameni sunt implicaţi în organizarea festivalului, iar mai bine de jumătate dintre ei sunt voluntari. Printre ei şi Andreea, studentă în anul 2 la facultatea de chimie.

Andreea - voluntar: Nu am mai fost și mi-am dorit foarte mult, e un festival foarte mare și am vrut să mă bucur anul acesta de el. Trebuie să promovez festivalul și programul festivalului. 

Festivalul îşi va închide porţile pe 1 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » TIFF 2021. Record de filme româneşti. Comedia regizorului spaniol Cesc Gay, pelicula care va deschide festivalul