Antena Meniu Search
x

TIFF 2021. "Complet necunoscuți", în regia lui Octavian Strunilă, în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania

O comedie inteligentă, despre adevăr şi relaţii. Asta ne pregătim să urmărim în premieră mondială, la TIFF, la final de iulie! "Complet necunoscuţi" este adaptarea românească a unei super producţii italieneşti.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 13:50

Vezi și

Pe scurt, un grup de prieteni îşi lasă telefoanele pe masă şi acceptă ca orice mesaj primit de oricare dintre ei să fie citit cu voce tare. Ei bine, comedia va putea fi vizionată în exclusivitate în cadrul celui mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. 

Actorul Octavian Strunilă este cel care a regizat şi adaptat comedia care, în varianta originală, a intrat, atenţie, în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de re-ecranizări la nivel mondial.

Complet Necunoscuți – regia Octavian Strunilă 

Lungmetrajul "Complet Necunoscuți", în regia lui Octavian Strunilă, e adaptare după filmul "Perfetti Sconosciuti", de Paolo Genovese. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor, în 2019, pentru cel mai mare număr de re-ecranizări la nivel mondial - s-a făcut în peste 20 de țări. 

O. Strunilă a obținut drepturile pentru acest film la finalul lui 2020. Filmările au avut deja loc, în  perioada februarie-început de martie, a urmat etapa de post-producție. Durata lui – 1h30 minute. Post-producția e realizată împreună cu cei de la Chainsaw Europe Studio, monteur - Marius Lăcătuș. 

Pentru Octavian Strunilă, acesta este debutul în calitate de regizor pe zona de film de lungmetraj. El este și cel care-a adaptat scenariul filmului original și este și producător al filmului, din partea Ecart Studio. alături de Black Maria Film și de Retina Film Production. 

Din distribuția filmului fac parte Anca Dumitra, Alex Conovaru, Leonid Doni, Andreea Grămoșteanu, Ada Galeș, Gabriel Răuță, Adrian Ștefan și Catia M. Tănase. 

Premiera mondială filmului va fi la TIFF, la Cluj-Napoca, pe 24 iulie, în Piața Unirii. Din toamnă 

va fi în cinematografe. Paul Ipate e și el parte din echipa filmului, el e povestitor, se ocupă de making of-ul Complet Necunoscuți - face interviuri cu actorii pe platoul de filmare, discută cu echipa de producție, arată tot ce se întâmplă și cum se întâmplă lucrurile în spate, behind the scenes. Durata making of - 45 minute, un mediu metraj, în regia lui Alex Baltă. 

Muzica din Complet Necunoscuți e semnată de Mălin Cristache, cel care a înființat Hot Club de Bucharest - e o muzică compusă special pentru film, pe ritmuri de jazz manouche. 

Filmul, așa cum îi place lui Octavian să spună, e o comedie inteligentă despre adevăr și relații. Umorul de situație e element cheie-n Complet Necunoscuți. 

Subiectul e extrem de actual - într-o seară, la o cină, șapte buni prieteni intră într-un joc periculos - pun toate telefoanele pe masă și orice mesaj, telefon, mail, Whatsapp primesc, trebuie să le citească cu voce tare sau să dea pe difuzor. De aici începe jocul, se află secrete și descoperă cât se cunosc ei, de fapt deși se știu de când erau mici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » TIFF 2021. "Complet necunoscuți", în regia lui Octavian Strunilă, în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania