Antena Meniu Search
x

Gustul copilăriei, livrat din munți de doi tineri din Bihor

Au renunţat la viaţa de la oraş şi s-au mutat în inima munţilor. Este povestea a doi tineri din Bihor, care livrează orăşenilor, pe Internet, meniuri ce trezesc amintiri din copilărie. Gătesc doar din produse aduse direct din grădinile sătenilor, majoritatea bătrâni cu pensii mici.

de Redactia Observator

la 14.07.2019, 14:51

Vezi și

Au renunţat la viaţa de la oraş şi s-au mutat în inima munţilor. Este povestea a doi tineri din Bihor, care livrează orăşenilor, pe Internet, meniuri ce trezesc amintiri din copilărie. Gătesc doar din produse aduse direct din grădinile sătenilor, majoritatea bătrâni cu pensii mici. Îi ajută astfel să câştige nişte bani din ceea ce oricum fac zi de zi. Iar clienţii se dau în vânt după gustul mâncării dat de ingredientele naturale.

După ce au locuit o viaţă la oraş, George şi Larisa au descoperit Coleştiul. Un sat îmbătrânit din Munţii Codru Moma din care însă nu au mai plecat. Şi-au făcut casă şi s-au apucat să îi ajute şi pe bătrânii locului. Cei doi tineri au deschis un restaurant în inima satului. Gătesc doar cu produsele eco pe care consătenii lor le au în bătătură. De la brânzeturi şi ouă, până la legume şi fructe.

Topinambur murat, pere în vin, sos de gogoşari iuţi sau dulceata de ardei. Sunt doar câteva dintre bucuriile culinare oferite de tinerii care au spus adio vieţii aglomerate de la oraş pentru a încerca să prindă rădăcini trainice la ţară.

De când a ajuns George în sat, săptămânal are de pregătit 10 kilograme de plăcintă. Ceea ce îi rotunjeşte frumos veniturile. Tânărul antreprenor s-a gândit să le ducă şi orăşenilor din bunătăţile de la Coleşti. Aşa că, pentru 30 de lei, livrează meniuri care trezesc amintiri din copilărie la 100 de kilometri distanţă, în Oradea.

Chiar dacă nu merg des la mall şi nici nu au parte de concedii în ţări exotice, George şi Larisa spun că nu simt că ar pierde ceva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Gustul copilăriei, livrat din munți de doi tineri din Bihor