Antena Meniu Search
x

Tinerii români, codașii Europei la competențe digitale

Într-o ţară în care părinţii şi elevii cer digitalizarea Educaţiei, dar, în continuare, până şi proba la Informatică a Bacalaureatului se dă tot în scris, nu ne mai miră că elevii din România au cele mai reduse competenţe digitale din întreaga Europa.

de Redactia Observator

la 16.07.2020, 14:34

Vezi și
  • Croaţia este ţara în care 97 la sută dintre tineri se descurcă bine sau foarte bine.
  • În România mlţi elevi nici nu deţin un dispozitiv electronic.

O arată un nou studiu al Eurostat, îngrijorător, mai ales dacă ne raportăm la contextul actual, în care şcoala s-a mutat online. Pe scurt, puţin peste jumătate dintre tinerii cu vârste între 16 şi 24 de ani ştiu să folosească dispozitive electronice, o competenţă-cheie pentru secolul în care trăim.

Este un procent mic, dacă ne raportăm la statele care conduc topul. Din Uniunea Europeană, Croaţia este ţara în care 97 la sută dintre tineri se descurcă bine sau foarte bine când vine vorba despre folosirea tehnologiei. Revenim la situaţia de la noi.

Cifrele ar putea fi explicate şi de faptul că mulţi elevi nici nu deţin un dispozitiv electronic, drept care evident nu ştiu să îl utilizeze.

Acum, Consiliul Naţional al Elevilor a decis să vină cumva în sprijinul lor. Înţelegem că este vorba despre un model de cerere care ulterior ajunge la Ministerul Educaţiei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tinerii români, codașii Europei la competențe digitale