Meniu
Search
x

Video Tone de pește stricat și plin de gheață, confiscate de inspectorii ANPC. Din spații pline de mucegai, direct pe masa românilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut o serie de controale la nouă importatori şi distribuitori de peşte şi produse de pescuit din zona Bucureşti- Ilfov. Au fost aplicate 7 amenzi în valoare de 35.000 de lei şi au fost date două avertismente.

De Mădălina Chiţac la 04.08.2022, 14:34
Vezi și

Suntem în postul Adormirii Maicii Domnului, iar credincioşii sunt în căutare de peşte pentru dezlegarea de peste două zile. Atenţie, însă, de unde cumpăraţi.

Peşte vechi sau stricat, depozitat în condiţii necorespunzătoare, în spaţii pline de mucegai - asta au găsit inspectorii ANPC în urma mai multor controale în zona București-Ilfov.

Peştele urma să fie distribuit în magazine și să ajungă pe masa românilor. În total, aproape 1.300 de kilograme au fost confiscate, iar aproape două tone de ton roșu a fost scos de la vânzare.

În total, inspectorii ANPC au dat amenzi de peste 30.000 de lei.

Pe acelaşi subiect

Nouă firme au fost inspectate de comisarii ANPC

”În urma verificărilor, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 amenzi contravenţionale în valoare de 35 000 lei şi 2 avertismente. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de: oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul uman a unei cantităţi de 1.300 kg peşte si produse de pescărie; oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor constatate pentru 6 unităţi de depozitare congelare/refrigerare, 2 utilaje tehnologice, o zonă de producţie pentru produse din pescuit, un raion de vânzare a peştelui proaspăt şi a produselor de pescărie”, se arată în comunicat. 

De asemenea, comisarii ANPC au prelevat probe pentru stabilirea gradului de prospeţime a peştelui şi a produselor de pescărie şi dacă sunt respectate limitele maxime admise pentru metale grele şi contaminanţi conţinute de acestea.

”Conform rapoartelor de laborator, un lot de 2 tone de ton roşu, origine Vietnam, a fost neconform depăşind valorile maxime admise pentru Cadmiu, fiind dispusă măsura de oprire definitivă de la comercializare şi dirijarea către neutralizare a acestor produse”, mai transmite sursa citată. 

Deficienţele constatate, în timpul controalelor, au fost: Lipsa documentelor de provenienţă a mărfii; Utilizarea unor echipamente tehnologice cu deficienţe ( benzi de lucru rupte); Comercializarea unor produse cu durabilitatea minimă depăşită; Comercializarea de peste şi produse de pescărie congelate cu aglomerări mari de gheaţă; Utilizarea unor spaţii de depozitare cu acumulări de gheţă în zone murale şi a agregatelor de frig; Utilizarea unor agregate de frig cu acumulări de impurităţi; Depozitarea în spaţii improprii a produselor alimentare; Utilizarea unor spaţii de congelare cu aflux de marfă peste capacitatea de depozitare a spatiului; Existenţa unor zone murale deteriorate, cu material lipsă, neigienizate; Existenţa unor zone murale cu igrasie în strat gros; Existenţa unui paviment cu zone deteriorate, cu găuri, acumulări de praf şi alte impurităţi; Existenţa unor rigole/sifoane de scurgere a apei, neigienizate, cu acumulări de impurităţi macroscopice; Existenţa unor acumulări de apă pe pavimente.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Tone de pește stricat și plin de gheață, confiscate de inspectorii ANPC. Din spații pline de mucegai, direct pe masa românilor

BREAKING NEWS

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană