Antena Meniu Search
x

Topul celor mai vizitate oraşe din România. Unde au fost cei mai mulţi turişti străini

România îşi câştigă încet, dar sigur, locul pe harta turistică a Europei. Avem de la an la an tot mai mulţi oaspeţi de peste hotare. Din cei aproape 13 milioane de turişti care au vizitat anul trecut ţara noastră, 20% au fost străini. 

de Redactia Observator

la 14.04.2019, 22:03

Vezi și

România îşi câştigă încet, dar sigur, locul pe harta turistică a Europei. Avem de la an la an tot mai mulţi oaspeţi de peste hotare. Din cei aproape 13 milioane de turişti care au vizitat anul trecut ţara noastră, 20% au fost străini. 

Vin aici atraşi de viaţa de noapte şi obiectivele faimoase din Bucureşti, Braşov şi Constanţa. Dar caută în România şi colţuri de Rai, precum peisajele unice ascunse într-un mic sat din inima Transilvaniei. 

Comuna Racoş, judeţul Braşov. O localitate cu puţin peste două mii de locuitori, înconjurată de minuni naturale. Un lac de smarald se află la nici un kilometru depărtare de mica aşezare transilvăneană.

Lacul s-a format într-o fostă carieră, iar după ce exploatarea a fost oprită, aici s-au strâns ape de la ploi şi de la topirea zăpezilor. Lacul are 10 metri adâncime, iar numele îi provine de la culoarea superbă de smarald a apei. 

Pe acelaşi subiect

Tot aici se află şi ultimul vulcan care a erupt vreodată în România. Craterul său stins oferă acum privelişti care îţi taie răsuflarea. Lava răcită rapid a lăsat în urmă o altă minune geologică. 

Mama Natură a avut grijă să cioplească exact ca un meşter iscusit coloane înalte de bazalt ce ating chiar şi 15 metri înălţime. Acestea stau mărturie a activităţii vulcanice din Racoş. 

Frumuseţea naturii, ospitalitatea gazdelor din sat şi castelul fortificat atrag aici în fiecare an 4.000 de turişti. Întregul judeţ  se află în topul celor mai vizitate zone din România. Doar în oraşul Braşov, au ajuns în 2018  peste un milion trei sute de mii de turişti. Mai mult decât în Sibiu, Cluj şi Constanţa. Cel mai mare oraş de la malul mării e pe podium. 

Bucureştiul ocupă primul loc în topul oraşelor turistice din ţară. Din cei peste două milioane de oameni care au vizitat Capitala, puţin peste un milion două sute de mii au fost turişti străini. Iar 90 la suta dintre ei au venit în Piaţa Constituţiei pentru a vedea cel puţin o dată Palatul Parlamentului.

Anul trecut, în România s-au cazat peste 12 milioane 800 de mii de turişti. Cu aproape 750 de mii mai mulţi ca în 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Topul celor mai vizitate oraşe din România. Unde au fost cei mai mulţi turişti străini