Antena Meniu Search
x
LIVE

S-a semnat contractul pentru construirea primilor 13 km din Autostrada Sibiu - Piteşti

Autostrada Sibiu-Piteşti prinde viteză. După ce începerea lucrărilor a fost amânată mai bine de un deceniu, astăzi s-a semnat contractul pentru primul lot, Sibiu-Boiţa. Vom putea circula pe el abia peste 4 ani, promit autorităţile, care au dat undă verde şi lotului 3 din Centura de Sud a Capitalei.

De Redactia Observator la 14.04.2019, 22:05
Vezi și

Autostrada Sibiu-Piteşti prinde viteză. După ce începerea lucrărilor a fost amânată mai bine de un deceniu, astăzi s-a semnat contractul pentru primul lot, Sibiu-Boiţa. Vom putea circula pe el abia peste 4 ani, promit autorităţile, care au dat undă verde şi lotului 3 din Centura de Sud a Capitalei. Va costa 178 de milioane de euro şi va avea o bandă în plus pe sens. EA: Până atunci însă, haosul domneşte pe centura-dezastru. 

Suntem la intrarea pe centură, dinspre Berceni. Pentru a putea ieşi dintr-o parcare, acest TIR este nevoit să intre pe contrasens. Şi să blocheze astfel circulaţia pe ambele sensuri. Dacă Centura Capitalei ar avea însă mai multe benzi şi un regim de autostradă, lucrurile ar sta diferit. 

Executivul promite însă că, în 3 ani şi jumătate, şoferii vor putea circula pe centură ca pe autostradă. După un an de la desemnarea constructorului, astăzi s-a semnat contractul pentru al treilea tronson din Sudul Capitalei. Cei 18 kilometri vor costa peste 178 milioane de euro, bani europeni.

Noua şosea de viteză porneşte de la Autostrada Soarelui şi va ajunge până la A1, Bucureşti-Piteşti. În total, 50 de kilometri. După ce contestaţiile s-au ţinut lanţ şi CNAIR a fost nevoită să reevalueze ofertele, proiectul a ajuns pe mâna grecilor de la Aktor. Aceiaşi care au construit şi ultimii 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, prima care se termină la semafor. 

Tot astăzi a fost semnat şi cel mai important proiect rutier al României. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, parte a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Va fi construit de firma austriacă Porr, cu un cost pe kilometru de 9,7 milioane de euro. Vorbim despre 13 kilometri care, cel puţin pe hârtie, vor fi gata în 4 ani.

Autostrada Sibiu - Piteşti va străbate 122 de kilometri, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri şi va fi împărţită în cinci loturi. Doar secţiunile 4 şi 5 au fost însă scoase la licitaţie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » S-a semnat contractul pentru construirea primilor 13 km din Autostrada Sibiu - Piteşti