Antena Meniu Search
x

Tot mai mulți copii bolnavi sunt abandonați de mame în spitale

Mamele i-au abandonat pentru că sunt bolnavi. Aşa că sunt condamnaţi de două ori. Sunt mulţi. Dar povestea e aceeaşi. Camelia şi Codruţ sunt doi dintre ei.

Vezi și

Mamele i-au abandonat pentru că sunt bolnavi. Aşa că sunt condamnaţi de două ori. Sunt mulţi. Sute, poate mii. Dar povestea e aceeaşi. Camelia şi Codruţ sunt doi dintre ei.

Fetiţa este în spital, la Curtea de Argeş. Băieţelul, la Piatra-Neamţ. S-au născut amândoi cu o malformaţie. Ea, la gură şi nas, el, la inimă. Cele care le-au dat viaţă nu vor să-i crească aşa că i-au lăsat în maternitate. Să le poarte statul de grijă. Amândoi copiii trebuie operaţi. Pentru operaţie este însă nevoie de acordul părinţilor.

El este Codruţ. Are şase luni şi încă de la naştere a fost lăsat în spitalul din Piatra-Neamţ.

Este vesel. Doar legănatul uşor arată cât de mult îi lipseşte dragostea de mamă. Cea care l-a născut, a dat bir cu fugiţii când a aflat că bebeluşul are o malformaţie gravă la inimă. Femeia mai are încă patru copii acasă. Pe ultimul l-a "uitat" vreun an, în spital. Dar pe Codruţ nu dă semne că ar vrea să-l mai ia, vreodată, înapoi.

Codruţ trebuie să fie operat la inimă. O familie din oraş îi poartă deja de grijă. Sunt doi părinţi care vin la spital doar pentru a-l ţine în braţe. Mama lui este cea care trebuie să semneze însă, hârtiile.

La câteva sute de kilometri distanţă, alt prunc suferă după mama lui. O cheamă Camelia, dar nu are cine să-i spună pe nume.

Camelia s-a născut cu aşa numita afecţiune "gură de lup", adică buza superioară şi bolta ei palatină sunt despicate, iar cerul gurii comunică cu nasul.

Pentru mamă a fost prea mult să accepte că fetiţa ei are o malformaţie care-i afectează trăsăturile feţei. Medicii spun că problema poate fi rezolvată. Prin operaţii.

Sunt bine pentru că cineva i-a îngrijit. I-a dus la operaţii şi i-a vegheat în spital. Pentru că fetiţa este hrănită cu dificultate medicii se tem că va fi greu să se găsească pentru ea, un asistent maternal. Ei spun că este posibil ca fetiţa să ajungă într-un centru pentru copiii cu probleme speciale, dacă mama ei nu va decide s-o ia înapoi, acasă. În fiecare zi, cel puţin 4 copii sunt abandonaţi în maternităţile din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulți copii bolnavi sunt abandonați de mame în spitale