Antena Meniu Search
x

Tot mai multi tineri IT-isti se lanseaza in lumea aplicatiilor mobile

Romanii au prins gustul banilor care se inmultesc repede online. Tot mai multi tinerii IT-isti se lanseaza in lumea aplicatiilor mobile si pun in practica cele mai nastrusnice idei

Vezi și

De la programe care numara gropile din asfalt, pana la buchete de flori electronice. E si pasiune la mijloc, dar si averi ascunse. Mai ales ca o aplicatie de succes poate aduce chiar si cateva mii de euro.

La doar 26 de ani, Tudor are deja o companie cu peste 20 de angajati. Clientii sunt, in principal, olandezi, dar are proiecte si pentru Romania. "In momentul de fata avem Gropometru, cel care inregistreaza gropile in care dam in fiecare zi. Urmeaza sa mai dezvoltam aplicatii pentru industria de taximetrie si de ce nu, un modul care sa te atentioneze unde sunt politistii cu radarul", a explicat Tudor Cobalas, dezvoltator de aplicatii.

Si Radu s-a lansat, impreuna cu alti doi prieteni, in lumea aplicatiilor mobile. Iar la ICEE Fest, unul dintre cele mai mari evenimente digitale din regiune, a venit cu cel mai nou proiect. "Acum am facut Beflower o aplicatie care trimite flori pe facebook. Totul se intampla cu putin gamification, cu cat primesti mai multe flori cu atat esti mai iubit si cu cat trimiti mai multe flori cu atat esti mai amazing".

Doar ca ai un numar limitat de buchete. Daca vrei mai multe, platesti. Important e ca ideea sa prinda la public. Nu de alta, dar au concurenta serioasa. Si cele mai mari companii IT din lume dezvolta aplicatii.

E drept, gigantii din domeniu isi permit sa ofere aplicatii gratuit, dar sunt si cazuri in care dau lovitura. Dezvoltatorii jocului Angry Birds au raportat un profit de 71 de milioane de dolari anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multi tineri IT-isti se lanseaza in lumea aplicatiilor mobile