Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu a fost amendat din nou pentru declaraţii discriminatoare la adresa ţiganilor

E a patra amendă primită de şeful statului. Este vorba despre o afirmaţie făcută de preşedintele Traian Băsescu în urmă cu patru ani. Doar că de această dată, cei din Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminărilor l-au pus şi la plată.

Vezi și

 Declaraţia care l-a făcut pe preşedintele Traian Băsescu bun de plată a fost făcută în 2010, pe când se afla în vizită oficială în Slovenia. Şeful statului spunea atunci, răspunzând unei jurnaliste, despre romii nomazi, că "mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură".

Este a patra sancţiune primita de Traian Băsescu, de când este preşedinte, pentru afirmaţii discriminatorii. Prima sancţiune i-a fost dată în 2007, în urma scandalului "ţigancă împuţită".

Un an mai târziu, iar l-a luat gura pe dinainte şi iar a comis o discriminare. „Nu poţi să-i spui finlandezului: nu-i adevarat, ţiganii nu au fost în centru, la Helsinki şi n-au cerşit. Ce poate să facă diplomaţia când guvernul constată că ţiganii cerşesc, cerşesc agresiv, au început să fure prin autobuze?"

Şi Casa Regală a României a ajuns ţinta atacurilor preşedintelui Traian Băsescu, nu doar minoritatea romă. " 80% dintre români, sunt convinşi că vor să-şi aleagă şeful de stat, bun, rău, cât e, dar ştiu că-l schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi pe urmă îţi mai lasă şi moştenitori? Dacă, Doamne fereşte, iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Ramâi cu el şef de stat?

Între gafele la adresa romilor, preşedintele Traian Basescu nu s-a dat în laturi sa participe la sarbatorile ţiganeşti. Aici nu oi-a pazit buzunerele oi nici nu s-a uitat dupa hoţi.

Votul dat azi pentru pentru sancţionarea preşedintelului Traian Băsescu, a fost unul covîrşitor. Şase membri ai Consiliului pentru Combaterea Discriminării s-au pronunţat pentru amendarea şefului statului şi doar doi au fost împotrivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Traian Băsescu a fost amendat din nou pentru declaraţii discriminatoare la adresa ţiganilor