Antena Meniu Search
x

Transplantul de cord a fost reluat la Spitalul de Urgenta Floreasca

Tragedia unui copil s-a transformat in minunea unui om mare. In pieptul unui barbat care astepta de o vesnicie un transplant bate acum cu putere o inima tanara.

Vezi și

E inima unui baiat de 14 ani, aflat in moarte cerebrala. Parintii lui au gasit puterea sa-i doneze organele pentru ca fiul lor sa traiasca prin altii. Gestul a marcat reluarea transplantului de cord in Romania.

Dupa mai bine de doi ani, transplantul de cord a fost reluat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Inima barbatului abia mai batea. In orice moment, putea sa moara. Inima se marise atat de tare, incat abia mai avea loc in piept. Era cat o minge de handbal. In locul ei a fost pusa o inima cat un pumn: inima unui baiat de 14 ani, pe care medicii au fost nevoiti sa ajusteze chirurgical. O sansa care a venit odata cu o drama.

Alex se juca pe scara blocului cand a cazut din greseala, in gol, trei etaje. Copilul a ajuns fara nicio speranta la spital. Totusi, parintii au avut puterea sa-i doneze inima, ficatul, rinichii si corneea. Un gest de solidaritate care a marcat practic reluarea transplantului de cord in Romania.

Barbatul care a primit in dar o inima noua va mai sta internat inca doua saptamani. Apoi va trebui sa urmeze un tratament medicamentos strict, pentru toata viata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Transplantul de cord a fost reluat la Spitalul de Urgenta Floreasca