Antena Meniu Search
x

Video Trei case au fost distruse de un incendiu puternic, în localitatea suceveană Valea Moldovei

Incendiu de amploare în localitatea suceveană Valea Moldovei. Flăcările au mistuit trei locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti. Din fericire nu s-au înregistrat victime, însă pierderile materiale sunt uriaşe. Nu mai puţin de 11 maşini de intervenţie şi peste 50 de pompieri, militari şi voluntari, au fost la faţa locului.

de Redactia Observator

la 20.11.2020, 09:26

Vezi și
  • Trei case şi mai multe anexe gospodăreşti au fost mistuite de flăcări
  • O oră şi jumătate s-au chinuit salvatorii să stingă incendiul
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Alarma s-a dat aproape de ora 22:00. Un puternic incendiu a cuprins trei case din comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava. Un copil ar fi dat alarma, atunci când a văzut flăcările. Imediat, bunica acestuia a sunat la 112. Până când au ajuns salvatorii, focul distrusese şi a doua gospodărie.

''Copilaşul meu de 4 ani a văzut de pe geam şi a spus: ''Arde un foc'' şi atunci am ieşit afară, am sunat'', a spus femeia. 

''Mari, imense, foarte mari, flăcări mari, vai. Am zis că iau toate casele foc'', a declarat un om.

În timpul intervenției, o tânără de 15 ani, care locuia în una dintre case, a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de asistenţă medicală.

O oră jumătate s-au chinuit salvatorii să stingă flăcările. La intervenție a participat și preotul-pompier, din localitatea Cornu Luncii, cu maşina de stingere.

Reporter: A fost grea intervenţia?

Gabriel Puiu Florea, pompier voluntar: Pentru mine nu, dar pentru cei din linia întâi, foarte grea. Odată ce sunt 3 gospodării, vă daţi seama că e cumplit.

Focul, pornit de la una dintre case, a fost anunţat cu întârziere şi de aceea s-a extins foarte repede şi la celelalte. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de scânteile provenite din coșul de fum deteriorat. De aici, s-a propagat la construcțiile învecinate. 11 autospeciale, cu peste 50 de pompieri, au intervenit la faţa locului.

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: Intervenţia a fost deosebit de grea, deoarece incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, când deja se propagase la a doua gospodărie.

Deplasarea pompierilor a fost îngreunată de ceaţa densă de pe traseu, mai ales că în unele locuri vizibilitatea a fost sub 50 de metri. Pompierii încă nu au stabilit cauza producerii incendiului, dar au deschis o anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Trei case au fost distruse de un incendiu puternic, în localitatea suceveană Valea Moldovei