Antena Meniu Search
x

Două cabinete medicale moderne, complet utilate, sunt sunt nefolosite de aproape un an, la Prundul Bârgăului

Cabinete medicale moderne, unul de medicină generală şi unul stomatologic, în care s-au investit 100.000 de lei, dar care nu sunt folosite!

Vezi și

Cabinete medicale moderne, unul de medicină generală şi unul stomatologic, în care s-au investit 100.000 de lei, dar care nu sunt folosite! Au fost făcute special pentru cei peste 1.400 de copii dintr-o localitate bistriţeană. Însă, de aproape un an, de când au fost terminate, în cabinete nu a intrat picior de medic sau de asistentă. 

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan: "Cabinetul stomatologic. A costat undeva în jur de 30.000 de lei. Aici este cabinetul de Medicină Generală. Este cumpărată aparatura, este cumpărat mobilierul. Urmează ca medicii să vină."

Doar că personalul se lasă aşteptat. De la începutul anului. Nu al celui şcolar, ci din ianuarie. Anca Andriţoiu, director executiv DSP Bistriţa Năsăud: "Aşteptăm finanţarea. Salariile personalului medical şi medicamentele şi materialele sanitare, acelea sunt plătite din bugetul de stat. Am primit un răspuns de la Ministerul Sănătăţii că la rectificarea bugetară ar fi posibil să primim această finanţare." 

Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului: "Aşteptăm 31 decembrie ca să putem face angajările pentru personalul care va lucra aici. În momentul de faţă sunt suspendate posturile în administraţie şi nu putem face angajări." 

4 posturi trebuie finanţate pentru cele două cabinete medicale făcute de primăria Prundu Bîrgăului pentru ei peste 1.400 de copii. Unul de medic generalist, unul de dentist și două de asistente.

Până când posturile vor fi ocupate, oamenilor le rămân speranţa şi medicamentele deja cumpărate, care ar fi de preferat să nu expire în cutii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Două cabinete medicale moderne, complet utilate, sunt sunt nefolosite de aproape un an, la Prundul Bârgăului