Antena Meniu Search
x

Turiști invitați să trăiască precum nobilii la castel, pe Valea Prahovei

O cafea savurată pe terasa unui castel şi un somn lung în paturi regale. Pare a fi sejurul perfect pentru tot mai mulţi români care fug de cotidian în locuri încărcate de istorie.

de Redactia Observator

la 24.03.2019, 01:30

Vezi și

O cafea savurată pe terasa unui castel şi un somn lung în paturi regale. Pare a fi sejurul perfect pentru tot mai mulţi români care fug de cotidian în locuri încărcate de istorie. Vorbim de clădiri vechi de sute de ani, desprinse parcă din basmele cu prinţi şi prinţese. Aici, turiştii pot trăi, preţ de câteva zile, aşa cum o făceau familiile nobile odinioară.

De cum urci scările castelului Ştirbey, eşti întâmpinat de doi lei ce stau ca nişte străjeri. Toţi cei care ajung în această reşedinţă princiară, ridicată în 1985, sunt fascinaţi de arhitectura în stil romantic german. La parter, castelul găzduieşte un muzeu în care Sinaia poate fi descoperită pas cu pas, iar la etaj, 13 camere tematice ne poartă înapoi în timp.

Cei care vor să admire Peleşul direct din pat se pot caza în clădirea în care, odinioară, stăteau soldaţii gărzii regale. Vitraliile, scările de lemn şi uşile originale păstrează parfumul de epocă.

Turiştii cazaţi pe domeniul regal din Sinaia îşi pot savura cafeaua pe o terasă înconjurată de două tunuri de război. Sau pot încerca preparatele din vânat ale unui restaurant deschis într-o fostă pivniţă. Aici, doar boierii petreceau pe vremuri. O cameră dublă porneşte de la 350 de lei pe noapte şi poate ajunge până la 800 de lei în cazul unui apartament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Turiști invitați să trăiască precum nobilii la castel, pe Valea Prahovei