Antena Meniu Search
x

Video Turiștii au făcut "plajă" în vârf de munte, profitând de vremea frumoasă din acest weekend

Se poate face plajă şi în vârf de munte. Au demonstrat asta turiştii care au ajuns în zonele montane în aceste zile. După ce şi-au transformat schiurile în şezlonguri, au renunţat la hainele groase şi s-au aşezat la bronzat, profitând de vremea frumoasă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.04.2021, 22:03

Vezi și

Zăpada de aproape un metru de pe munte a rezistat, deşi a fost cald, iar turiştii au profitat de vreme. La prânz, şi-au dat schiurile jos şi le-au transformat în şezlonguri.

Claudiu Loghin, corespondent Observator: E sfârşit de săptămână, în Postăvaru şi în Poiana Braşov, terasele şi zonele apres-schi sunt înschise, nu avem şezlonguri, dar putem să improvizăm folosind o pereche de beţe şi o pereche de schiuri. Acum pare destul de solid, este vreme frumoasă, sunt 14 grade Clesius, în zare se văd Bucegii şi încerc să mă bucur de câteva minute de relaxare.

Cea mai bună perioadă pentru schi e dimineața, când pârtiile sunt bătătorite de utilaje, iar suprafața de alunecare are o consistență dură. După amiază, zăpada devine moale şi riscul de accidente creşte.

Încălzirea și echipamentul, vitale pentru o sesiune de schi reușită

Claudiu Loghin, corespondent Observator: Salvamontiştii şi instructorii de schi spun că o bună încălzire este condiţia esenţială evitării accidentelor pe pârtie şi ce încălzire mai bună poate fi decât o urcare pe jos, pe schiuri de tură, din Poiana Braşov în zona superioară a Masivului Postăvaru.

Nicolae Parate, Salvamont Poiana Braşov: Echipamentul cu care schiază trebuie să fie reglat în aşa fel încât să se desprindă de la picioare în momentul în care intervine o căzătură, în al doilea rând, trebuie să ţină cont de consistenţa zăpezii care se modifică de la o oră la alta.

De la începutul sezonului la munte, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în peste 600 de accidentări, multe dintre ele după ce s-a încălzit vremea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Turiștii au făcut "plajă" în vârf de munte, profitând de vremea frumoasă din acest weekend