Antena Meniu Search
x

Ucraina acuză Rusia de cinism

Convoiul umanitar trimis de Rusia în Ucraina tensionează tot mai mult relaţia dintre cele două state.

Vezi și

 Convoiul umanitar trimis de Rusia în Ucraina tensionează tot mai mult relaţia dintre cele două state. Guvernul de la Kiev califică drept "cinism" decizia Moscovei de a expedia ajutoare umanitare în zona controlată de separatişti.

"Cinismul Rusiei nu are limite", a declarat premierul ucrainean, comentând decizia Moscovei de a trimite în Ucraina convoiul cu ajutoare umanitare.

Autorităţile de la Kiev se tem că acest convoi de 260 de camioane ar putea fi un "cal troian" care să deschidă calea unei invazii militare ruseşti. Totuşi vor permite distribuirea ajutoarelor, dar numai cu garanţii internaţionale.

Convoiul s-a oprit, deocamdată, la peste 100 de kilometri de frontieră. Între timp, luptele dintre forţele guvernamentale şi separatişti s-au intensificat, cu pierderi grele de ambele părţi. Ieri, 12 voluntari ucraineni dintr-o grupare naţionalistă au fost ucişi într-o ciocnire cu rebelii, lângă Doneţk. Disperaţi, civilii încearcă să fugă din zona de conflict. Se simt ca prinşi în capcană.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, se declară îngrijorat de ambiţiile Rusiei care, în opinia sa, nu se limitează la Ucraina. Rasmussen consideră că aşa-numitul "conflict îngheţat" din Transnistria este întreţinut de Rusia pentru a împiedica integrarea euro-atlantică a Republicii Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Ucraina acuză Rusia de cinism