Antena Meniu Search
x

Un elev din Tulcea a contestat nota 9,65 la BAC

Un elev eminent, olimpic la filozofie si creatie literara din Tulcea a avut o experienta neplacuta la BAC. Tanarul, care obtinuse 9,65 la proba de romana a facut contestatie, dar a pierdut la nota

Vezi și

Initial a primit 9,65, desi a fost convins ca a facut o lucrare de zece. Asa ca a depus contestatie. "La contestatia pe care ai depus-o, noi a trebuit sa trimitem lucrarea ta, impreuna cu alte 325 de lucrari la centrul pe care ni l-a repartizat ministerul, la Slobozia", a explicat inspectorul general Dumitru Damian.

Lucrarea recorectata de cei patru profesori din prima comisie a obtinut doar nota 7:90. O diferenta prea mare fata de prima nota. "Diferenta fiind 1,55 s-a repartizat la cea de-a treia si ultima comisie, conform metodologiei", a mai spus Damian. Cea de-a treia comisie a considerat ca si 7,90 e o nota mare. Asa ca, dupa recorectare, s-a ajuns la nota 6,45. La asemenea diferente insa, tanarul nu poate sa nu se intrebe cine a evaluat asa cum trebuie: prima sau a treia comisie? Ca doar baremele de corectare ar trebui, teoretic, sa fie clare.

Cert este ca nota finala, obtinuta la Limba si Literatura Romana nu mai poate fi modificata de absolut nimeni. Norocul tanarului olimpic este ca admiterea la facultatea pe care si-o doreste-respectiv Filosofie sau Medicina- nu depinde de notele obtinute la bacalaureat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un elev din Tulcea a contestat nota 9,65 la BAC