Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Focar de hepatită în România: zeci de elevi sunt deja afectați!

Virusul hepatitei A pluteşte în aer, într-o localitate din Argeş. De când a început şcoala, 24 de copii au ajuns la spital cu greaţă, vărsături, dureri abdominale, febra sau chiar frisoane

de Redactia Observator

la 22.10.2015 , 14:01

 Virusul hepatitei A pluteşte în aer, într-o localitate din Argeş. De când a început şcoala, 24 de copii au ajuns la spital cu greaţă, vărsături, dureri abdominale, febra sau chiar frisoane.

Hepatita A s-a răspândit fulgerător în Tigveni. Fără să ştie, oamenii şi-au dat boala unii altora. În total, 24 de copii au fost diagnosticaţi cu acest virus după ce boala s-a răspândit şi în şcoală. La Spitalul de Boli Infecţioase din Piteşti încă sunt internaţi 18 copii. Hepatita A este denumită popular şi boala mâinilor murdare. Şi se poate lua chiar şi din fructele şi legumele nespălate. Se manifestă cu vărsături, cu icter, cu dureri abdominale, lipsa poftei de mâncare, nu mai mănâncă, somnolenţă. Iniţial, organismul nu dă semnale că este infectat cu acest virus. Pot trece chiar şi şase săptămâni până apar primele simptome. Are incubaţie de până la 45 de zile iar boala este contagioasă două săptămâni înaintea apariţiei semnelor clinice şi o săptămână după.

Focarul de Hepatită A este cel mai mare înregistrat în judeţul Argeş în ultimii ani. Ca să prevină răspândirea lui, reprezentanţii DSP au împărţit gratuit 3.000 de doze de vaccin şi dezinfectant în şcoli şi gospodării.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Focar de hepatită în România: zeci de elevi sunt deja afectați!