Antena Meniu Search
x

Un ofiţer al poliţiei române a fost reţinut de DNA

Ofiţerul Poliţiei Române acuzat că a încercat să muşamalizeze o altercaţie în trafic, va fi cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată aseară de Tribunalul Galaţi

Vezi și

 Ofiţerul Poliţiei Române acuzat că a încercat să muşamalizeze o altercaţie în trafic, va fi cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată aseară de Tribunalul Galaţi. Bărbatul este acuzat că, în 2013, pe vremea când era adjunct al şefului Poliţiei Brăila, le-ar fi cerut unor subalterni, cercetaţi şi ei în acest caz, să falsifice nişte acte ca să-şi acopere un alt coleg poliţist.

Bărbatul încătuşat care îşi ascunde chipul este ofiţer în Poliţia Română. Executa misiuni în străinătate. A fost reţinut de DNA Galaţi pentru fapte de corupţie. Iar infracţiunile le-ar fi comis în august 2013, spun procurorii, dată la care bărbatul era adjunct al şefului poliţiei Brăila.

Ieri, comisarul a fost dus de procurori în faţa judecătorilor de la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Mai exact, este acuzat că, acum doi ani şi jumătate le-ar fi cerut unor subalterni să muşamalizeze o altercaţie în trafic, dosar în care autorul era un coleg de muncă.

Procurorii însă fac acuzaţii clare. Fostul adjunct al Poliţiei Brăila le-ar fi ordonat agenţilor care cercetau altercaţia în trafic să consemneze în procesul verbal că autorul violenţelor este necunoscut. În realitate însă, spun procurorii, victima îl identificase de fapt pe agresor. Ba mai mult, făcuse şi reclamaţie împotriva lui. Acesta era un ofiţer ce deţinuse anterior o funcţie de conducere în cadrul IPJ Brăila.

Tribunalul Galaţi a dispus ca ofiţerul să fie cercetat sub control judiciar în următoarele 60 de zile, iar sentinţa a fost contestată de procurorii DNA. Şi cei doi agenţi sunt cercetaţi în libertate în acest caz pentru fals intelectual şi favorizarea infractorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Un ofiţer al poliţiei române a fost reţinut de DNA