Antena Meniu Search
x

Un pensionar din Mureş se lăudă cu o recoltă impresionantă de roşii gigant

Un pensionar din Mureş se lăudă cu o recoltă impresionantă de roşii. Dar nu prin cantitate, ci prin dimensiunea la care ajung tomatele în grădina sa. Cea mai mare roşie pe care a cules-o până acum a cântărit aproape două kilograme.

Vezi și

Un pensionar din Mureş se lăudă cu o recoltă impresionantă de roşii. Dar nu prin cantitate, ci prin dimensiunea la care ajung tomatele în grădina sa. Cea mai mare roşie pe care a cules-o până acum a cântărit aproape două kilograme. Mai mult, agricultorul crede că, până la sfârşitul sezonului, şi-ar putea doborî propriul record. 

Roşia care creşte într-o zi cât altele într-un an l-a surprins chiar şi pe cel care a plantat-o. Omul şi-a descoperit recent pasiunea pentru legumicultură. Iar în ultimii trei ani a transformat propria grădină într-un laborator de experimente. Din curiozitate, a cumpărat mai multe feluri de seminţe şi a aşteptat să vadă care soi îi place mai mult

De altfel, o singură roşie gigant din soiul mexican este de ajuns pentru o sticlă de bulion. Iar până la finalul sezonului, pare că recolta va fi la fel de bună. Bărbatul crede că dimensiunile impresionante ale roşiilor sale se datorează calităţii solului.

Românii nu sunt însă amatori de astfel de soiuri exotice. În piaţă, cele mai căutate sunt tot roşiile româneşti. În ultimii ani, producătorii autohtoni au reuşit să reînvie multe soiuri româneşti tradiţionale. Iar acestea câştigă rapid teren în faţa roşiilor de import din supermarketuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un pensionar din Mureş se lăudă cu o recoltă impresionantă de roşii gigant