Antena Meniu Search
x

Video Un profesor de biologie şi chimie, din Suceava, i-a cucerit pe elevi cu lecţiile ţinute online

Un profesor de biologie-chimie din comuna suceveană Baia s-a adaptat vremurilor cu brio. Acesta a dezvoltat un site pentru noua generație de elevi, unde le pune la dispozitie lecții interactive pentru materiile pe care le predă, astfel încât acestea să fie pe placul elevilor şi mult mai uşor de înţeles. Iar asta nu e tot! Site-ul oferă şi o mulţime de materiale pentru colegii săi de breaslă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 27.03.2021, 09:13

Vezi și
  • Ideea profesorului din Suceava a fost premiată la nivel naţional.

Florin Viu, profesor Baia: Aici clasificări, formule, denumiri, starea naturală a acizilor. Luăm două eprubete din stativ. Adăugăm în prima soluţie de acid clorhidric şi în a doua soluţie de acid sulfuric.

Florin Viu este profesor de 15 ani şi a înţeles că tehnologia şi gadgeturile îi atrag pe copii. Aşa că a creat un site interactiv pentru elevii săi. Biologia şi chimia ajung, astfel, să fie materii uşor de înţeles şi pe placul tuturor.

Ideea profesorului din Suceava, premiată la nivel naţional

Florin Viu, profesor Baia: Mi-a venit ideea să realizez acest site pe care l-am conceput iniţial ca blog personal, prin 2013. S-a bucurat site-ul, la început, de un oarecare succes din partea elevilor din clasă. M-am trezit, chiar atunci când s-au suspendat cursurile, că începe să crească numărul de accesări.

Pe site are si un laborator virtual, unde face o mulţime de experimente, iar elevii sunt încântați de modul de predare al profesorului și chiar sunt familiarizați cu platforma on-line: "Mi se pare mai interesant şi mă atrage mult mai mult decât la celelelte ore. Am înţeles mult mai multe din jocuri decât din scris".

Profesorul este mândru că poate ajunge la inimile copiilor prin această metodă şi că le oferă şansa să înveţe cu drag. Mai mult, ideea sa a fost premiată la nivel naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un profesor de biologie şi chimie, din Suceava, i-a cucerit pe elevi cu lecţiile ţinute online