Antena Meniu Search
x

Video Unde s-ar putea muta Grădina Zoologică din Băneasa. Nicușor Dan a pus ochii pe un teren al MApN

În 15 ani, Bucureştiul ar putea avea o nouă grădină zoologică. Nu una clasică, ci într-un bioparc întins pe 60 de hectare. Nicuşor Dan plănuieşte să o mute şi să o amenajeze în altă parte a Capitalei. Terenul, însă, îi lipseşte. Spaţiul pe care a pus ochii aparţine Ministerului Apărării. Până îi va convinge pe militari să i-l cedeze, miile de vizitatori se înghesuie la singurul Zoo din oraş, lângă pădurea Băneasa.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 04.11.2022, 20:53

Vezi și

O zonă plină de vegetaţie şi animale cum găsim în bioparcul din Valencia de xemplu am putea vedea şi în România. Municipalitatea a găsit şi locul potrivit: la marginea Bucureştiului, exact în spatele stadionului Ghencea.

Cristina Filip, reporter Observator: Aici ar putea fi intrarea in viitorul bioparc, o grădină zoo dar mult mai mare. Momentan, locul arată ca o groapă de gunoi însă conform planului primarului general ar urma sa se schimbe complet. Terenul de 60 de hectare al MApN ar urma să devină mai prietenos și mai verde cu spaţii mari pentru animale, care să le imite habitatele naturale. 

Va mai dura, însă. Primăria Generală trebuie să convingă Ministerul Apărării să cedeze terenul. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Am vorbit cu domnul Dâncu în urmă cu vreo 2 luni. Au şi ei nişte proiecte în zona aceea şi urma să se lămurească. Ideal ar fi ca statul român prin MApN să-l dea în adminsitrare municipiului Bucureşti şi el să fie administrat într-o asociere de primăria generală şi primăria Sectorului 5. Este un proiect pe 10-15 ani până creşte vegetaţia. Totul e să-l începem.

Pe acelaşi subiect

În Bucureşti există o singură grădină zoologică, în zona Băneasa. Insuficient de mare pentru câţi vizitatori are în fiecare zi.

Mariela Vanu, comunicare Zoo Băneasa: Grădina zoo din Bucureşti se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 6,7 hectare si găzduim 200 de specii, circa 1000 de exemplare. Nu pot să vă spun un număr fix pe care îl avem dar pot să vă spun că au fost peste 10.000 de persoane pe 1 iunie.

În 2014, Primăria Capitalei a venit cu ideea de a muta grădina zoologică în pădurea Băneasa

Planul a fost abandonat din grijă pentru mediu. Acum, actualul edil spune că a găsit locul potrivit. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: În pădurea Băneasa. Asta ar fi presupus o defrişare consistentă în pădurea Băneasa şi nu e ceva ce ne dorim. Soluţia este să folosim acest proiect care este foarte frumos şi care presupune locaţii specifice pentru fauna şi vegetaţia diferitelor continente să mutăm acest proiect în zona care este virană acum.

Deşi nu se ştie încă ce animale va aduce Nicuşor Dan în bioparc, pe lângă cele existente deja la grădina zoologică, cei mai mici vizitatori i-au transmis deja o listă. 

Dincolo de lucrările de amenjare, ale căror costuri nu sunt cunoscute, noul proiect înseamnă şi mai mult personal. În prezent, la zoo Băneasa sunt 80 de angajaţi. Suprafaţa din planul pentru zona Ghencea este de zece ori mai mare. Cu atât ar trebui să crească atât bugetul cât şi numărul de lucrători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Unde s-ar putea muta Grădina Zoologică din Băneasa. Nicușor Dan a pus ochii pe un teren al MApN