Antena Meniu Search
x

Video Unul din cele mai căutate obiective turistice ale Brașovului va fi monitorizat video în permanență

Unul din cele mai căutate obiective turistice ale Braşovului va fi monitorizat video în permanenţă. Vorbim despre muntele Tâmpa. E soluția de avarie la care administratorii ariei protejate au ajuns, pentru a opri actele de vandalism. Vorbim despre inscripții grafitti pe stânci sau pe stâlpii de iluminat, dar și de bănci ori diferite obiecte de mobilier turistic (platforme de selfie, de exemplu) distruse, fără cel mai mic indiciu despre cine a făcut acest lucru.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 08.11.2021, 08:34

Vezi și

Amenzi de până la 6000 de lei pentru vandalism

Contextul este simplu: sutn din ce în ce mai multe acte de vandalism pe toată zona superioară, dar şi inferioară a Tâmpei. Vorbim despre panouri informative distruse sau mâzgălite, litere vopsite, inscriptii făcute pe stânci, dar şi despre piese de mobilier turistic care sunt stricate la scurt timp, de multe ori după ce sunt puse în valoare de administratorii acestei arii protejate.

Măsura luată va fi, în câteva săptămâni, montarea unor camere de supraveghere video care transmit în timp real imagini şi cu ajutorul cărora cei care fac astfel de acte de vandalism vor fi identificaţi. Sancţiunile sunt de la 3000 la 6000 de lei, iar sistemul de lucru va fi extrem de simplu: în momentul în care astfel de persoane sunt identificate, imaginile sunt transmise împreună cu toate datele către jandarmerie, care, împreună cu poliţia locală şi poliţia naţională vor putea aplica aceste amenzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Unul din cele mai căutate obiective turistice ale Brașovului va fi monitorizat video în permanență