Antena Meniu Search
x

UPDATE! Anchetă la Iași! Un bebeluș s-a născut mort pentru că medicul de gardă nu era în spital

S-a chinuit şapte ore să nască, pentru că medicul de gardă era acasă. Copilul nu a trăit. Părinţii sunt în stare de şoc. Au făcut deja o plângere la poliţie şi alta la Colegiul Medicilor

Vezi și

S-a chinuit şapte ore să nască, pentru că medicul de gardă era acasă. Copilul nu a trăit. Părinţii sunt în stare de şoc. Au făcut deja o plângere la poliţie şi alta la Colegiul Medicilor

Ana Maria a fost un copil iubit încă din pântecul mamei. La doi ani de la căsătorie, Constantin şi Elena aşteptau cu nerăbdare să devină părinţi. Sfătuită de medicul ginecolog, viitoare mama a cerut luni dimineaţă internarea la maternitatea Elena Doamna din Iaşi.

Zece ore mai târziu, femeia a intrat în travaliu. A fost dusă în sala de naşteri unde a fost păzită de o infirmieră. În maternitate, nu era niciun medic de gardă.

Patru ore s-a chinuit cumplit. Asistentă medicală de profesie, Elena a simţit că se întâmplă ceva cu pruncul din pântecul ei. Constantin a căutat disperat un medic pe holurile spitalului din Iaşi. Bărbatul a fost dat afară chiar de infirmiera care îi păzea soţia.

Bărbatul a apelat, DIN SPITAL, de două ori numărul de urgenţă 112. A anunţat că soţia lui este în stare gravă şi că la maternitatea din Iaşi nu este medic de gardă.

După şapte ore de chin, în spital a apărut primul medic. Un anestezist care a decis că Elena are nevoie urgentă de cezariană. O jumătate de oră mai târziu, femeia a născut o fetiţă moartă. După nouă luni în care toţi medicii care au consultat-o au asigurat-o că va avea un prunc sănătos.

Spre dimineaţă, un taxi a lăsat în poarta spitalului şi pe doctorul care ar fi trebuit să asigure urgenţele pe timpul nopţii. Doina Iancu. Medic ginecolog, cu un lung şir de acuzaţii de malpraxis, dar, despre asta nu se vorbeşte niciodată.

Şi la Colegiul Medicilor e linişte. Mai întâi, Preşedintele s-a îndoit de greşeala doamnei doctor. Apoi, nu a fost de găsit pentru alte declaraţii. De altfel, pentru fiecare acuzaţie din trecut, Doina Iancu a fost sancţionată de Colegiul Medicilor doar cu o mustrare. Chiar şi aşa, Constantin a făcut o plângere la poliţie şi alta la acelaşi Colegiu al Medicilor, împotriva spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Anchetă la Iași! Un bebeluș s-a născut mort pentru că medicul de gardă nu era în spital