Antena Meniu Search
x

UPDATE! Ancheta la maternitatea din Onesti, unde doua mame au primit alti copii

S-au scurs ore de ancheta in Spitalul din Onesti, acolo unde doi bebelusi au fost schimbati la nastere, fara ca cineva sa-si dea seama. Deocamdata, nu s-a gasit niciun vinovat.

Vezi și

Comisia de Disciplina a decis sa sanctioneze cinci asistente si cinci infirmiere si sa retrogradeze din functie un medic sef de sectie si un asistent-sef. Cu totii erau de garda in momentul in care s-a produs eroarea ce a trimis doi nou-nascuti, in sanul altor familii.

Mai bine de noua ore, sefii spitalului au cautat vinovati. Iar parintii celor doi bebelusi au asteptat sa vada chipul omului care le-a pus in brate un copil strain. Asteptarea a fost, insa, in zadar.

Ancheta a stabilit ca a fost vorba de o eroare umana colectiva. Un medic sef de sectie si un asistent-sef au fost retrogradati din functie, iar cinci asistente si o infirmiera vor primi bani mai putini la salariu, timp de trei luni. Alte patru infirmiere au primit si ele avertismente. Nicio sanctiune nu poate repara, insa, traumele prin care au trecut cele doua mame.

“Experienta aceasta este mai traumatizanta pentru cele care sunt la o prima nastere, care n-au trecut prin experienta maternitatii care au de luptat inclusiv cu starile pe care le incearca o tanara mama prin revenirea la normal”, explica prihologul Jeni Chiriac.

Au strans la piept, timp de o luna, un copil strain. L-au ingrijit si l-au iubit, insa, ca si cum ar fi sange din sangele lor. Si ar fi putut sa faca asta o viata, daca una dintre tinere nu ar fi observat ca pe manuta copilului pe care il scalda este o bratara cu un alt nume de familie. Chiar cel al fostei sale colege de salon.

Au nascut amandoua pe 21 mai cate un baiat de trei kilograme, dar abia acum si l-au luat acasa.

Ambele familii sunt decise sa dea spitalul in judecata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Ancheta la maternitatea din Onesti, unde doua mame au primit alti copii