Antena Meniu Search
x

UPDATE! Cel putin unul dintre tablourile furate din Olanda a fost ars in soba

Hotii romani au intrat in istoria artei! Tablourile furate de la muzeul din Rotterdam au fost arse in soba, de mama unuia dintre suspecti. Nu se stie daca a fost distrusa in flacari doar o parte dintre ele sau chiar toate sapte au fost arse

Vezi și

Sapte tablouri de mare valoare, furate dintr-un muzeu din Rotterdam. Arse in soba, in casa din Caracaliu, a unuia dintre cei trei suspecti.

Pe foc ar fi ajuns cel putin o opera de arta - fie un Picasso, fie un Matisse, un Gauguin sau doua Monet. In probele de cenusa, luate din casa lui Dogaru, specialistii au gasit urme de vopseluri vechi. Cat de vechi? Nu se stie inca. Testele sunt departe de a fi finalizate. Nu se stie inca nici cate opere au fost distruse in foc.

Un gest care revolta orice iubitor de arta, din orice colt al lumii. Dar care ii amuza pe satenii din Caracaliu. “Eeee, le-a ars! Cred ca le-o fi pus dupa oglinda”, spun localnicii.

Au disparut in mainile a trei romani, care le-ar fi furat in mai putin de doua minute, apoi le-ar fi facut sul, le-ar fi pus intr-o punga de doi lei si le-ar fi adus in tara. Tablourile au ajuns in foc, cei trei au ajuns dupa gratii. Iar Romania a ajuns in istorie. Cei trei hoti marunti de la noi nu doar ca au reusit sa dea jaful secolului fara sa-si dea seama. Tot fara sa gandeasca, au lasat un gol de neacoperit in arta mondiala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Cel putin unul dintre tablourile furate din Olanda a fost ars in soba