Antena Meniu Search
x

UPDATE / Peste 200 de oameni din Gorj au fost duşi cu autocarele la DNA

A fost noaptea umilinţei pentru 200 de oameni din Gorj, Teleorman şi Vrancea. Bătrâni şi bolnavi, au fost treziţi din somn, urcaţi în autocare şi duşi în Capitală, să dea socoteală pentru frauda altora

A fost noaptea umilinţei pentru 200 de oameni din Gorj, Teleorman şi Vrancea. Bătrâni şi bolnavi, au fost treziţi din somn, urcaţi în autocare şi duşi în Capitală, să dea socoteală pentru frauda altora

Sunt martori în dosarul Referendumului pentru suspendarea preşedintelui, din 2012. Mărturiile lor pot cântări greu în condamnarea a peste 70 de inculpaţi, în frunte cu vicepremierul Liviu Dragnea.

La patru dimineaţa, peste 100 de oameni erau grăbiţi spre autocare. Printre ei, se aflau bătrâni şi bolnavi fără putere.

O bunică de 77 de ani izbucneşte în plâns. În miez de noapte, s-a trezit cu poliţiştii la uşă. În baston, un bătrân merge cu greu spre autocar. La piept poartă hârtia care, de o săptămână, i-a tulburat liniştea. Nu ştie pentru ce e chemat la audieri. Ştie doar că îl aşteaptă un drum lung până în Capitală.

Numele lui apare, cel puţin o dată, pe listele celor care au votat în 2012, la referendumul pentru suspendarea preşedintelui. Şi totuşi, el nu s-a prezentat la vot.

În aceeaşi situaţie ar fi mii de români din toată ţara. Semnăturile lor au fost falsificate, spun procurorii, iar prezenţa la vot a fost umflată artificial.

 În total, peste 200 de alegători din trei judeţe au fost luaţi pe sus şi aduşi în Bucureşti, să dea socoteală pentru furtul altora. Toţi sunt martori în dosarul Fraudă la Referendum, din 2012. Declaraţiile lor ar putea băga la puşcărie 73 de inculpaţi, în frunte cu vicepremierul Liviu Dragnea.

Audierile s-au terminat după-amiază. Cei 200 de bătrâni s-au întors acasă, aşa cum au plecat: revoltaţi şi cu gustul amar al umilinţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » UPDATE / Peste 200 de oameni din Gorj au fost duşi cu autocarele la DNA