Antena Meniu Search
x

UPDATE! Poliţistul Bogdan Gigină a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare

O mie de oameni au format o coloană a durerii, la înmormântarea poliţistului Bogdan Gigină. În sunet de sirene, de fanfară şi de armă, agentul a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

Vezi și

O mie de oameni au format o coloană a durerii, la înmormântarea poliţistului Bogdan Gigină. În sunet de sirene, de fanfară şi de armă, agentul a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

Colegii lui au îmbrăcat uniforme de doliu. Iar părinţii, care şi-au pierdut singurul copil, au privit toată ceremonia cu feţele împietrite. Lângă ei a stat soţia lui Bogdan, rămasă văduvă la doar un an de la nuntă.

Moartea le-a transformat copilul în erou.

Un preţ prea mare pentru părinţii care astăzi şi-au văzut fiul înmormântat, la numai 28 de ani, cu onoruri militare. Bogdan Gigină a fost salutat pentru ultima oară, cu mâna la tâmplă şi cu capul plecat, de sute de colegi.

Un prieten apropiat, un coleg desăvârşit care ştia întodeauna ce-are de făcut.

Şase motociclişti i-au deschis drumul spre mormânt. Şi şase militari de la Regimentului 30 Gardă «Mihai Viteazul» i-au purtat sicriul pe umeri. Sub privirile amare ale familiei sale, Bogdan a fost avansat post-mortem.

Agentul-şef de Poliţie Gigină Bogdan Cosmin, care şi-a sacrificat viaţa în timpul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu, i se acordă, post-mortem, gradul de subinspector de Poliţie. De la preşedintele ţării, Bogdan a primit şi ordinul naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler. O onoare care nu şterge lacrimile soţiei lui, rămasă văduvă la numai 25 de ani. Şi nici durerea colegilor de jurământ. Bogdan a fost înmormântat pe aceeaşi alee cu poliţistul Gheorghe Ionescu - Dulăul, aşa cum îi spuneau. Şi el mort tot în misiune. Bogdan îşi iubea atât de mult meseria, încât îşi depăşise limitele. Slăbise 30 de kilograme, ca să poată deschide, pe două roţi, coloanele oficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Poliţistul Bogdan Gigină a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare