Antena Meniu Search
x

UPDATE! Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare

Condamnare cu executare la dublu pentru familia Fenechiu. Si ministrul Transporturilor si fratele lui au fost trimisi dupa gratii de magistratii Inaltei Curti pentru cinci ani

Vezi și

Nu este o decizie definitiva, dar este o sentinta la care Fenechiu a facut deja recurs. Si o sentinta care a dus la revocarea sa imediata de la sefia Transporturilor. "Vreau sa am si eu o viata normala. Sa nu mai fiu acuzat ca sunt un ministru penal sau om politic acuzat de diverse fapte de natura penala", spunea fostul ministru in luna februarie. Printre care si dreptul de a ocupa o functie publica.

Ministerul Transporturilor va fi preluat provizoriu de Victor Ponta. Nu au fost facute nominalizari pentru cel care va ocupa in final aceasta functie. "Eu l-am informat pe pretedinte ca Fenechiu nu doreste sa mai ramana ministru, iar interimatul il asigur pana cand voi face o propunere definitiva de ministru", a declarat premierul. Oricum, imediat dupa sentinta, presedintele Traian Basescu a semnat revocarea din functie a lui Relu Fenechiu, iar pentru Victor Ponta, ar fi al patrulea interimat. O situatie la care premierul nu se astepta de dimineata.

In ziua sentintei, Relu Fenechiu nu a venit la Ministerul Transporturilor, un minister pe care il conduce din decembrie 2012. Nu a avut un mandat usor, s-a certat cu presedintele Traian Basescu. Presedintele i-a cerut premierului Victor Ponta sa elimine din Guvern toti ministri penali. In replica, Relu Fenechiu a renuntat la aeronava prezidentiala - pe motiv de costuri.

Relu Fenechiu a fost condamnat in dosarul Transformatorul - este acuzat ca a luat de la fier vechi componente de transformatoare, le-a vopsit si le-a vandut statului la pret de produse noi. Este primul membru al Guvernului trimis dupa gratii in functie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare