Antena Meniu Search
x

Urșii și liliecii au întrerupt lucrările autostrazii de la Deva la Lugoj

Vom avea autostradă de la Deva la Lugoj, când o zbura ursul. Nu e o glumă. Un an de zile, şefii de la drumuri au supravegheat un urs brun, dar animalul nu a mai apărut

Vezi și

Vom avea autostradă de la Deva la Lugoj, când o zbura ursul. Nu e o glumă. Un an de zile, şefii de la drumuri au supravegheat un urs brun, dar animalul nu a mai apărut

Pentru acest urs, statul român trebuie să construiască tuneluri care costă 130 de milioane de euro. Pe acelaşi tronson, zboară şi trei lilieci, pentru care autorităţile sunt obligate să facă trei căsuţe în copaci. Mai sunt în zonă şi castori. 

Autostrada Lugoj-Deva nu va fi finalizată în primăvara anului viitor, aşa cum au anunţat constructorii, din cauza liliecilor. Şi a castorilor. Şi a urşilor. Aşa că, timp de 4 sezoane, Compania Naţională de Autostrăzi a fost foarte ocupată cu monitorizarea video a animalelor.

Problemele nu s-au oprit aici. Tot pe acelaşi lot, o familie din zonă a sesizat că şi-ar avea adăpostul mai multe familii de castori.

Autorităţile dau vina pe studiu de fezabilitate, care ar fi fost executat în 2008 de o firmă din Olanda, care ulterior nu a mai fost de găsit. Compania de Drumuri şi Autostrăzi a plătit acest studiu de fezabilitate defectuos cu 5 milioane de euro. Lucrările au început totuşi la sfarşitul anului 2013. Lungimea autostrazii intra animatie pasarelaLugoj - Deva este de 99,5 km şi a fost împărţită în 4 loturi. Doar primul lot de 27 de kilometri a fost finalizat. Pe celelalte trei sectoare, lucrările nu depăşesc 40 la sută din stadiul final.

Lot 1 Traian Vuia - Sanoviţa are 27,4 km şi este deja finalizat, Lot 2 Coşeviţa - Traian Vuia are 28,5km şi este construit în proporţie de 20%. Lotul 3 Ilia - Coşeviţa are 21,2 km şi este terminat în proporţie de 25%. Lotul 4 Şoimuş - Ilia are 22 de km şi finalizat în proporţie de 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Urșii și liliecii au întrerupt lucrările autostrazii de la Deva la Lugoj