Antena Meniu Search
x

“Usturoi”, o poveste românească!

Dacă ar fi să ne imaginăm o Românie aşa cum este ea prezentată în multe dintre filmele autohtone, am fi o ţară plină de oameni trişti, deprimaţi, mereu cu probleme, dar care, într-un mod miraculos, reuşesc să ajungă la liman. Şi, mai presus de orice, să înveţe o lecţie morală.

Vezi și

 La prima vedere, ai zice că Tom Sawyer şi Huckleberry Finn au reuşit să iasă din cărţile lui Mark Twain şi au poposit puţin în Ardeal. Şi se ţin, ca orice copii, numai de prostii. Dar asemănările se opresc aici.

Radu este cel care a produs filmul. Dacă nu îl recunoaşteţi după nume, poate alter ego-ul lui virtual vă spune mai multe. Groparu. Un blogger care nu a vrut să sape groapa nimănui. Ci doar să schimbe puţin peisajul cinematografiei autohtone. Şi, pe drum, a găsit şi alţi oameni care să creadă în visul lui.

Aşa s-a născut "Usturoi". Un film care spunea povestea a doi copii din clanuri rivale. Unii cultivau ceapă, iar ceilalţi, usturoi. Dar, în ciuda rivalităţii, puştii ajung să fie cei mai buni prieteni.

Şi să schimbe cumva, vieţile celor din jur. Până să vadă lumina zilei, la film s-a muncit doi ani. Cu un buget aproape inexistent.

În cele trei săptămâni în care s-a turnat filmul, munca a fost titanică. Pentru că actorii erau - de fapt - săteni fără niciun fel fel de pregătire actoricească. Dar, prin autenticitatea specifică tăranului român, au reuşit să răzbească.

În lungul drum spre finalul peliculei, a găsit şi alţi oameni care iubesc România neaoşă. Care l-au ajutat aşa cum au putut. Acum, filmul a ajuns în ultimele etape, înainte să ajungă în cinematografe. Şi, de ce nu, pe covorul roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » “Usturoi”, o poveste românească!