Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa de Paşte, amânată de cozi imense. Şoferi blocaţi în trafic ore întregi, pe drumurile din ţară şi în vămi

Vacanţa de Paşte a început cu o zi pierdută pe drumuri pentru turişti! Încă de dimineaţă s-au format cozi la ieşirea din Bucureşti, iar pe Valea Prahovei şoferii mai mult au stat decât au mers. Cei care au plecat din ţară cu maşina spre Bulgaria, Grecia sau Turcia au stat în vamă zeci de minute. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 22.04.2022, 19:42

Vezi și

Cine s-a trezit de dimineaţă nu a ajuns repede ... foarte departe. Vacanţa de Paşte a început cu aglomeraţie pe şosele. La ieşirea din Capitală, din elicopter, bulevardele şi autostrăzile păreau un furnicar. 

Aglomeraţie pe Valea Prahovei

Valea Prahovei, una dintre destinaţiile spre care se îndreaptă mulţi români, s-a aglomerat şi ea rapid. "Primul blocaj se formează aici, pe DN 1, în zona localităţilor Nistoreşti şi Comarnic. Vorbim despre un blocaj de aproximativ 10-15 kilometri", arată Andreea Petrescu, reporter Observator. 

Indiferent de locul de pornire, turiştii au întâmpinat aceeaşi problemă. "Cred că mai facem o oră. De aia am plecat de dimineaţă de acasă, să ajungem ... Astăzi, o zi pierdută, totuşi", spune o pasageră care a plecat de la Brăila şi merge spre Sinaia. "Mă aşteptam la drumul ăsta, vă daţi seama. În fiecare an, nu-i la fel?", mărturiseşte un şofer.

Pe acelaşi subiect

Mai uşor le-a fost celor care au ales să plece cu trenul, însă doar dacă aveau deja bilete. În Gara de Nord, pe mai multe rute, biletele erau astăzi deja epuizate. 

Cozi uriaşe în vămi. Mulţi petrec Paştele peste graniţă

După doi ani de pandemie, foarte mulţi turişti au optat pentru destinaţii din afara ţării. Zeci de minute au stat la coadă în vamă cei care au vrut să intre în Bulgaria. "Este mult mai ieftin faţă de România", argumentează o femeie. O alta a plătit pentru trei nopţi de cazare "2.000 de lei, două persoane, doi adulţi". În România a găsit oferte cu 1500 de lei de persoană. 

Cele mai aglomerate puncte de trecere au fost cele de la Vama Veche şi Negru Vodă, unde personalul a fost suplimentat. "O altă cauză a creşterii valorilor de trafic se datorează faptului că au fost eliminate restricţiile de călătorie datorate de pandemia COVID-19, atât de autorităţile din Bulgaria, cât şi de către autorităţile din România", explică Andrei Ene, de la Garda de Coastă. 

Turiştii care au optat pentru Grecia sau Turcia au mai avut de aşteptat alte câteva ore ca să poată trece prin vămile terestre. La punctul de trecere al frontierei Bulgaria-Grecia s-a stat şi câte cinci ore la coadă. Pentru Turcia, timpul de aşteptare a ajuns şi la şase ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vacanţa de Paşte, amânată de cozi imense. Şoferi blocaţi în trafic ore întregi, pe drumurile din ţară şi în vămi