Antena Meniu Search
x

Video Reportaj Observator de la Piatra Ungerii din Ierusalim, unde mii de credincioşi se roagă şi aşteaptă miracolul Învierii

Este o zi încărcată de lacrimi şi emoţii la Ierusalim. Mii de credincioşi veniţi din toate colţurile lumii au refăcut astăzi Drumul Crucii din Ţara Sfântă. Drumul s-a încheiat la Biserica Sfântului Mormânt, acolo unde creştinii ortodocşi se roagă la Piatra Ungerii. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.04.2022, 14:18

Vezi și

Drumul Crucii s-a încheiat în Biserica Sfântului Mormânt. Este locul în care Iisus Hristos a fost coborât de pe Dealul Golgotei şi aşezat pe Piatra Ungerii.

Este piatra pe care acesta a fost miruit şi înfăşurat în Giulgiu. 

Iar astăzi credincioşii vin să se roage la Piatra Ungerii cu obiecte personale pe care le păstrează pentru totdeauna şi se roagă la Dumnezeu. Îi cer ajutor şi speranţă.

Mii de credincioşi intră aici, vin din toate ţările. Fiecare zi din Săptămâna Mare are o semnificaţie aparte şi toţi credincioşii se pregătesc de miracolul Învierii. 

Pe acelaşi subiect

Minunile de la Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim

Echipa Observator se află la kilometrul zero al creştinismului, Biserica Mormântului Sfânt. Părintele Ioan Meiu ne călăuzeşte în acest loc sacru. Împreună, suntem martorii unei minuni. "Suntem în cel mai special loc din lume, în Sfântul Mormânt. Propriu-zis, ne aflăm în Capela Îngerului. Pe piatra aceasta vom putea vedea Sfânta Lumină aprinsă care se păstrează de anul trecut. Dacă veţi pune mâna, o să vedeţi că nu arde atât de tare ca o flacără normală. Ea este caldă. Cu curaj", îndeamnă Protosinghel Ioan Meiu, preot slujitor şi reprezentat al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

În fiecare an, lumina Învierii se pogoară în Mormântul Sfânt şi, de aici, este împărţită lumii întregi. "În Sâmbăta Mare, de la ora 1, în timpul vecerniei, Patriarhul Ierusalimului va intra aici, în Sfântul Mormânt, iar acesta este locul în care Sfânta Lumină se va pogorî", arată Mădălina Iacob, trimis special la Ierusalim.

Este al 14-lea an când candela Sfintei Lumini va ajunge de la Ierusalim în România. Arhimandritul Teofil, reprezentantul bisericii Ortodoxe Române la Ierusalim, va fi cel care o va aduce. "Ea deja se află în Ierusalim. O avem în faţă, este pregătită, va fi aprinsă la sfântul Mormânt de la lumânarea cu care Patriarhul Ierusalimului va ieşi la ora prânzului, în Sâmbăta Mare.  Este cizelată aici, pe una dintre părţi, Biserica Sfântului Mormânt de unde se aprinde Sfânta Lumină, iar pe cealaăt parte catedala Patriarhală, locul unde ajunge şi unde părintele Patriarh o va fi primi", explică Arhimandritul Teofil.

Cu toţii aşteptăm binecuvântarea de la Ierusalim. La Observator, veţi putea urmări în fiecare zi reportaje în exclusivitate din Ţara Sfântă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Exclusiv Observator » Reportaj Observator de la Piatra Ungerii din Ierusalim, unde mii de credincioşi se roagă şi aşteaptă miracolul Învierii