Video Românii care preferă struţul de Paşte: un ou costă 80 de lei, iar carnea se vinde cu 50 de lei kilogramul
Dacă nu vă place carnea de miel sau vreţi o alternativă sănătoasă pentru aceasta, carnea de struţ e alegerea ideală. În Alba, crenvurştii, mezelurile şi friptura de struţ sunt tot mai căutate. Totuşi, amatorii unor astfel de gusturi exotice trebuie să scoată din buzunar peste 50 de lei.
Locuitorii din Sebeş au înlocuit tradiţionala carne de miel cu cea de struţ. Producătorii spun că de la an la an, comenzile pentru astfel de preparate cresc tot mai mult.
"Mulţi clienţi de-ai noştri au înlocuit carnea de miel cu cea de struţ, pentru că este mult mai sănătoasă", mărturiseşte Anca Farcaşiu, producator. "Ginerele meu nu mănâncă carne de miel şi poate o să-i placă", se gândeşte o clientă.
Cât costă un kg de carne de struţ
Pentru un kilogram de carne de struţ, clienţii trebuie să scoată din buzunar peste 50 de lei. Producătorii spun că nu folosesc doar carnea de struţ, ci scot profit şi din pielea păsării. "Foarte mulţi ani a fost câştigătoarea în marochinărie. Tot ce e din piele de struţ costă foarte mult", explică Mariu Farcaşiu, reprezentant fermă.
Un ou de struţ de vinde şi cu 80 de lei
De Paşte, au fost clienţi care au optat pentru ouăle de struţ. Un astfel de ou poate ajunge şi la 2 kilograme, adică echivalentul a 20 de ouă de găină şi costă în jur de 80 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰