Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Vacanta de vis in Groenlanda

Un alb infinit, aparent neatins de om. Este cea mai simpla, dar cea mai exacta descriere a Groenlandei. Cu toate acestea, este locul in care iti poti petrece o vacanta cat de poate de interesanta

Vezi și

Ciprian Enea a stat doua saptamani printre ghetari si isi aminteste incantat de expeditia inedita. “Motivul expeditiei a fost acela de a reface pasajul dintre Oceanul Atlantic si cel Pacific. Asadar, nu am fost doar in Groenlanda. Am traversat o buna parte din zona Canadei a Oceanului Arctic”, a spus barbatul.

Ciprian a vizitat de la orase si sate inuite pana la comunitati izolate intre gheturi si s-a plimbat nestingherit pe Oceanul Arctic. “Am mers cu un spargator de gheata rusesc, dar adaptat conditiilor de turism pentru anul 2013. Fiecare dintre noi aveam cabina cu dus, cu apa calda. Aveam un restaurant unde se servea masa”, a mai povestit acesta.

Romanul a fost curios sa incerce delicatesele locale. “Am mancat trei sau patru tipuri de sushi de balena. Adica o piele de balena groasa cam de trei patru centimetri care avea un gust foarte bun. Am asistat la un festin cu foca cruda. Ni s+au pus pe masa inima de foca cruda, rinichi de foca cruda, coaste de foca cruda”, a adaugat el.

Experienta care l-a marcat cel mai mult a fost intalnirea cu ursii polari. Singurul inconvenient al unei astfel de vacante este pretul care ajunge si la 30.000 de dolari.Acestuia i se adauga si echipamentul care costa aproximativ 1.500 de euro. E adevarat ca e foarte scump, dar nu in fiecare an ai ocazia sa te plimbi printre ghetari si sa privesti in ochi ursii polari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Vacanta de vis in Groenlanda