Antena Meniu Search
x

Vacanţa de vară goleşte conturile părinţilor

S-a dat startul la cumpărăturile pentru şcoală! Surpriză, însă, nu raioanele cu rechizite sunt cele mai aglomerate în luna august, ci magazinele cu haine pentru copii. Uniformele sau ţinutele care le imită sunt la mare căutare.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 22:12

Vezi și

Vara este cea mai scumpă perioadă din an pentru părinţi. Este concluzia multor familii care văd că, în concediu cu copiii, calculele de acasă nu se potrivesc deloc. La mare sau la munte, cei mici cer jucării, dulciuri şi distracţii costisitoare. Când se întorc casă, părinţii cheltuiesc şi o mie de euro pe lună pentru supravegherea lor. Vara, bona este scumpă şi greu de găsit.

Poftele lor subţiază bugetul familiior. Bucuria celor mici este însă cea mai importantă. Aşa că mulţi părinţi ştiu că toate cheltuielile pentru cazare şi transport pot fi dublate de pretenţiile copiilor.

După concedii, adulţii se întorc la serviciu, iar copiii trebuie lăsaţi în grija cuiva. Vacanţa la bunici sau la rude este varianta lipsită de griji financiare.

Cei care n-au noroc cu rudele, caută alternative. Într-o lună de vară, părinţii le dau bonelor şi 3.000 de lei. Sau chiar mai mult.

Alte soluţii? Grădiniţele şi şcolile de vară, administrate privat. Cei mici pot fi lăsaţi în astfel de locuri de luni până vineri, aproape 12 ore pe zi. În medie, costurile ajung la 1.600 de lei lunar. Sunt incluse mesele copiilor şi activităţile.

Pentru perioade mai scurte, rezolvarea poate fi o tabără de vară. E drept, o astfel de excursie costă aproape cât o lună la şcoala de vară. De exemplu, 1590 de lei pentru şapte zile în munţii Apuseni.

În lipsa unei alternative, o soluţie bună poate fi un astfel de loc de joacă dintr-un centru comercial. Pentru un abonament pe o zi întreagă veţi plăti între 35 şi 40 de lei, însă, atenţie, în acest preţ nu este inclusă şi mâncarea!

Oriunde aţi lăsa copilul, psihologii vă recomandă să vă asiguraţi că petrece minimum patru ore pe zi în prezenţa unui adult cunoscut, indiferent că vorbim despre cineva din familie sau de la şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vacanţa de vară goleşte conturile părinţilor