Antena Meniu Search
x

Vacante cu plata in rate

La mare, cu banii in rate. Este cea mai buna solutie pentru cine nu a strans destul pentru concediu

Vezi și

Gabriel vrea sa profite de ofertele last minute pentru Antalia. Peste cateva zile, fiica lui implineste 12 ani si vrea sa ii faca un cadou special: o excursie memorabila la un hotel de cinci stele. Nu poate sa achite costul vacantei, de 2.000 de euro, intr-o singura luna, asa ca a cautat alta solutie. “Singurul lucru pe care l-am urmarit a fost sa pot sa platesc sejurul in rate, fara sa fiu obligat sa achit banii integral si am optat sa achit in rate. E un avantaj pentru mine”, a spus barbatul.

Alte mii de romani aleg cardul de credit pentru a plati in rate fixe, fara dobanda, vacantele la care viseaza. Avantajele sunt evidente. Pentru un concediu de 10.000 de lei, platiti lunar timp de un an o rata fixa de 834 de lei. In cazul in care ati fi imprumutat de la banca acceasi suma, ati fi dat inapoi in plus circa 1.500 de lei. Banii reprezinta dobanda pentru banii imprumutati.

Un alt avantaj este ca ratele sunt platite in lei, iar clientii nu mai sunt afectati cursul valutar. In medie, romanii imprumuta intre 2.000 si 3.000 de euro pentru vacante. Putini sunt si cei care stiu ca astfel de oferte avantajoase ascund si capcane. “Avem pe de o parte penalitatile de neachitare la timp a sumelor datorate si avem penalizarea de a nu mai beneficia de plata in rate fara dobanda”, a explicat consultantul financiar, Diana Tarus.

Iar dobanda penalizatoare poate fi de doua ori mai mare decat cea a unui credit obisnuit. In unele cazuri, ajunge si la 30 la suta. Caz in care vacanta de vis se poate transforma rapid in cosmar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Vacante cu plata in rate