Antena Meniu Search
x

Vaccinul contaminat, produs de Institutului Cantacuzino, nu va fi distrus

Vaccinul împotriva gripei, produs de Institutului Cantacuzino, nu va fi distrus. Deşi testele au arătat că acesta conţine "endotoxină", o componentă ce ar putea face periculoasă administrarea sa, cele 400.000 de doze vor rămâne în stoc până în vară, când expiră.

Vezi și

 Exită voci care afirmă că acest vaccin care nu este conform ar putea duce la un şoc anafilactic atunci când ar fi folosit de către alte categorii de persoane şi de către categoriile vulnerabile despre care vorbea şi ministrul Sănătaţii Eugen Nicolaescu.

Până atunci, cele 400 de mii de doze de vaccin neconform şi care a fost descoperit după analizele unui laborator din Franţa cu endotoxină în cantitate foarte mare, de 300 de ori mai mare decât ar fi normal, rămân la institutul Cantacuzino.

Ele nu vor fi puse în vânzare şi nici nu vor fi folosite decât dacă în România apare o pandemie. Până atunci, Ministerul Sănătăţii a cerut Curţii de Conturi să vină la institutul Cantacuzino şi să verifice cum au fost cheltuite cele 10 milioane de lei care au fost alcoate de către Guvern anul trecut pentru începerea producţiei de vaccinuri.

De asemenea Premierul a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătaţii după acest scandal al vaccinurilor iar directorul institutului Cantacuzino, Aurelia drăghici a fost schimbată din funcţie iar în locul ei a fost numit fostul director al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vaccinul contaminat, produs de Institutului Cantacuzino, nu va fi distrus