Antena Meniu Search
x

Video Val de critici la adresa lui George Burcea. Reacţia actorului, după acuzaţiile de îndemn la violenţă

Actorul George Burcea a stârnit revoltă, după ce a îndemnat la violenţă împotriva femeilor! Derapajul este cu atât mai scandalos cu cât artistul a pozat până acum într-un apărător al drepturilor femeilor şi un oponent al violenţei. Imediat după ce a instigat la violenţă, editura care a publicat ultimul său roman a anunţat retragerea cărţii de pe piaţă. Actorul şi-a cerut scuze. Tardiv, spun activistele pentru drepturile femeilor, care anunţă că îl vor reclama la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 14:45

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu, actorul George Burcea nu joacă rolul unui abuzator. Cuvintele pe care le rosteşte nu sunt replici învăţate pe de rost pentru un film, ci un îndemn real la violenţă împotriva femeilor. Nervos, el continuă şi descrie explicit felul în care femeile ar trebui lovite. 

George Burcea: Vă doresc să aveţi bărbaţi care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme cu mese, cu scaune, cu capace cum îi dădea bunicii mele bunicul. 

Culmea, cuvintele instigatoare sunt rostite în timpul unui live pe Instagram în care actorul îşi promova romanul său, "Scrisoare către Ceaușescu", în care descrie istoria violentă a familiei sale. 

Pe acelaşi subiect

George Burcea: Vă doresc capace-n cap, sincer, că asta meritaţi. Se pare că unele femei asta merită, bro. 

Derapajul a şocat cu atât mai mult cu cât George Burcea a pozat într-un apărător al drepturilor femeilor. A participat la campanii şi a vorbit, în lacrimi, despre cum toate femeile din familia lui au fost victime ale violenţei. 

George Burcea, actor: Străbunica mea a luat bătaie, bunica mea a luat bătaie, mama mea a luat bătaie, sora mea a luat bătaie, cealaltă soră a luat bătaie. E un fir care trebuie rupt.

Într-un interviu pentru Observator din septembrie 2019, actorul a vorbit despre clipele de groază prin care a trecut mama lui, pe când el era doar un bebeluş. 

George Burcea, actor: Mama a reuşit să fugă cu noi, cu patru copii, cu noi în tren. Ultima seară înainte să fugă a venit tata de la muncă beat rupt, i-a ţinut lama la gât de la ora 11 la ora 3. 

La scurt timp după ce mama lui a reuşit să scape de relaţia violentă, tatăl lui a ucis o femeie. 

George Burcea, actor: El era colecţionar de cuţite foarte mari şi a luat un cuţit foarte mare, 24 de lovituri. Cred că a stat vreo şase ani, opt ani. 

Reacţia actorului la acuzaţile primite

Cu tot acest istoric în spate, îndemnul deşănţat la violenţă i-a suprins până şi pe editorii care i-au publicat volumul. Directorul editurii s-a declarat şocat de cuvintele rostite de George Burcea şi s-a dezis public de actor. Cartea va fi retrasă de pe piaţă. George Burcea voia să transforme romanul într-un film. 

După valul de reacţii furioase, George Burcea şi-a cerut scuze pentru izbucnire. A susţinut că a reacţionat la furie, după ce ar fi fost ironizat că găteşte. Activistele feministe au anunţat că vor depune reclamaţie la poliţie pentru instigare la violenţă, dar şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. 

Andreea Rusu, directoare executivă Centrul Filia: E un pic cam târziu să îţi ceri scuze pentru nişte declaraţii pe care le-ai făcut şi care sunt absolut revoltătoare şi care rănesc. 

Doar în primele opt luni ale acestui ani au fost ucise 33 de femei de partenerii lor sau de membri ai familiei, iar în ultimii opt ani au fost omorâte 426 de femei și fete. În acest context, declaraţiile lui George Burcea... 

 Andreea Rusu, directoare executivă Centrul Filia: Reprezintă o jignire la adresa victimelor violenţei domestice precum şi o bagatelizare a acestui fenomen foarte extins în România. 

George Burcea, fostul soţ al Andreei Bălan, este unul dintre cei mai în vogă actori de la noi.  Absolvent al UNATC, recent a obţinut rolul majordomului Familiei Addams, în noul serial Wednesday în regia lui Tim Burton. În serialul care se filmează şi în România joacă şi Catherine Zeta Jones. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Val de critici la adresa lui George Burcea. Reacţia actorului, după acuzaţiile de îndemn la violenţă