Antena Meniu Search
x

Video Valuri de refugiaţi la vama Petea. Timpul de aşteptare depăşeşte două ore

Zeci de mii de ucraineni fug din calea războiului în fiecare zi. Dacă până acum refugiaţii aşteptau ore în şir pentru a intra în ţara noastră, acum... stau la rând pentru a-şi continua drumul în Europa. Vămile Petea şi Urziceni sunt în momentul de faţă cele mai aglomerate din ţara noastră. Cei care vor să iasă din ţară aşteaptă la coadă chiar şi mai bine de două ore.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 08:09

Vezi și

Ieri, peste 4000 de cetăţeni ucraineni au ieşit din România prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Satu Mare. Mulţi dintre ei au pierdut şirul zilelor de când au apucat-o pe căi necunoscute.

Reporter: Câte zile aţi mers până aici?

Refugiaţi: - Două zile. Trei. Trei zile.

- Încercăm să ajungem în Italia, la prietenii noştri. 

Pe acelaşi subiect

- Spre Italia, să-mi duc mama într-un loc sigur. Apoi mă întorc.

- Toată lumea poate să iasă (n.r. din Ucraina), în afară de bărbaţii cu vârsta între 18 şi 60 de ani, cu mici excepţii. Eu sunt o excepţie, pentru că am 3 copii.

Sute de femei şi-au luat la revedere de la soţi, fraţi sau părinţi, şi-au luat copii şi au pornit în căutarea unui adăpost. Chiar înainte să treacă graniţa, unui copil i s-a făcut rău, iar voluntarii au chemat ambulanţa. 

Voluntar: Am chemat ambulanţa. Copilul nu se simte foarte bine. Asistenta i-a dat un medicament acum câteva minute, şi a zis că-l doare stomacul, în partea dreaptă.

Voluntarii de la Crucea Roşie le sunt alături refugiaţilor zi şi noapte

Refugiaţi: Totul e bine. Moldovenii şi românii sunt de foarte mare ajutor.

Voluntarii sunt foarte buni.

Acum, refugiaţii trebuie să se înarmeze cu răbdare. Timpul de aşteptare, în Vama Petea, depăşeşte două ore. De  la izbucnirea conflictului din Ucraina, prin punctele de trecere a frontierei Petea şi Urziceni au ieşit din ţara noastră peste 34.500 de cetăţeni ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Valuri de refugiaţi la vama Petea. Timpul de aşteptare depăşeşte două ore