Vegan cu acordul medicului, nu de dragul unei... mode
Considerată extremă în trecut, alimentaţia vegană a început să fie tot mai populară.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Considerată extremă în trecut, alimentaţia vegană a început să fie tot mai populară. Fie că o alegem pentru o viaţă sănătoasă, fie pentru a slăbi, e bine să consultăm medicul nutriţionist înainte de a renunţa la toate produsele de origine animală. Aşa a procedat şi Andreea Raicu, atunci când a devenit vegană, în urmă cu zece ani.
Două felii de caşcaval vegan, pe bază de ulei de cocos, câteva frunze de baby spanac şi o chiflă proaspătă desăvârşesc cheesburgerul permis şi-n post, fără pic de carne sau de brânză. Iar după o masă copioasă, urmează si desertul - mini tarta vegană de ciocolată.
Alternative există - dar cât de sănătos este regimul vegan pe termen lung? Andreea Raicu a adoptat acest stil de viaţă în urmă cu un deceniu şi spune că se simte excelent.
A învăţat să îşi asculte corpul şi să îi dea exact lucrurile pe care i le cere. Rar simte nevoia de carne, iar atunci nu îşi refuză pofta. Un nutriţionist o ghidează permanent.
Proteinele nu trebuie să lipsească din nicio dietă. Iar natura le oferă din plin. Mai presus de toate, alimentaţia vegană nu trebuie adoptată doar de dragul... modei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰