Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Viata reala, mai dura decat cea virtuala

Pentru multi dintre utilizatorii de internet, retelele de socializare sunt locul perfect pentru a se exprima. Asa se face ca, majoritatea posteaza tot ce face si tot ce le trece prin cap

Vezi și

"Stau de vorba cu lumea, atunci cand vreau sa ies. Acolo e locul unde gasesc pe oricine. Mersul s-a cam demodat si acolo cam gasesti pe toata lumea", a spus un tanar.  Asa se face ca Facebook-ul a devenit un mod de viata.

Au apus vremurile in care oamenii aflau in felul acesta daca sunt indragiti. Acum aprecierea se masoara in numarul likeurilor de pe facebook. Specialistii din Marea Britanie trag, insa, un semnal de alarma. Cei care obisnuiesc sa publice foarte multe fotografii ori stari pe Facebook risca sa-si strice relatiile cu apropiatii din viata reala. "In momentul in care dai drumul unui asemenea demers, intentiile tale pot sa tradeze cu totul si cu totul altceva decat ceea ce ti-ai dori cu adevarat, pentru ca intri pe un teren insiduos, speculativ, pe un teren pe care ochiul neavizat, strain, poate interveni in viata ta intima", a explicat Hanibal Dumitrascu, sociolog.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care posteaza frecvent poze pe Facebook nu au control asupra modului in care acestea sunt percepute de catre „prietenii" din lista. Ei ne indeamna sa ne reamintin ca informatiile pe care le aratam «amicilor» de pe Facebook sunt vazute de foarte multe categorii de persoane: iubiti, prieteni, membri ai familiei, colegi si cunostinte. Si fiecare categorie are o perspectiva diferita asupra acestor informatii.

"Practic, in momentul in care ai postat ceva pe internet, lasi usa deschisa oricui. Si celui pe care ti-l doresti, si celui pe care nu ti l-ai dorit niciodata langa tine. De accea, eu ii sfatuiesc pe toti cei care folosesc internetul sa-l manuiasca cu grija, chiar cu distanta necesara, in asa fel incat sa nu existe niciun amestesc intre aceasta lume si viata personala", a mai spus sociologul.

Studiul britanicilor a aratat si ca cei care au multe poze pe profil se pot alege cu probleme in cuplu, dar si cu distantari de prietenii reali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Viata reala, mai dura decat cea virtuala