Antena Meniu Search
x

Vicepreşedintele ALDE îl atacă iar pe Daniel Constantin: "A adunat în juru-i o mână de rebeli servili"

Octavian Popa, vicepreşedinte ALDE, îl acuză pe copreşedintele partidului Daniel Constantin că a adunat în jurul său ”o mână de rebeli servili” şi că încearcă să creeze disensiuni în interiorul coaliţiei PSD-ALDE prin ”sforării machiavelice”.

Octavian Popa, vicepreşedinte ALDE, îl acuză pe copreşedintele partidului Daniel Constantin că a adunat în jurul său ”o mână de rebeli servili” şi că încearcă să creeze disensiuni în interiorul coaliţiei PSD-ALDE prin ”sforării machiavelice”.

Fostul deputat Octavian Popa consideră că afirmaţiile lui Daniel Constantin legate negocieri care ar fi avut loc între Daniel Chiţoiu şi Gheorghe Falcă imediat după alegerile parlamentare reprezintă o încercare de slăbire a coaliţiei de guvernământ.

”Daniel Constantin nu a făcut altceva decât să încerce să bage zâzanie în rândul conducerii coaliţiei PSD-ALDE, invocând presupuse negocieri cu PNL. Acum, pentru cine nu a apucat să cunoască adevărata faţă a domului Constantin, cred că ieşirea publică de ieri a dânsului, a dovedit cu vârf şi îndesat de ce este în stare: sforării machiavelice, mascate de propriul interes”, susţine Octavian Popa într-un comunicat de presă.

Vicepreşedintele ALDE afirmă că Daniel Constantin este susţinut doar de câţiva membri ai partidului îngrijoraţi de perspectiva ieşirii de pe scena politică. ”Daniel Constantin a adunat în juru-i o mână de rebeli servili, care probabil vor pieri până la urmă sufocaţi într-o angoasă patologică întreţinută de setea de putere şi de spaima dispariţiei de pe scena politică”, crede Popa.

Pe acelaşi subiect

El remarcă faptul că Daniel Constantin şi-a îndesit ieşirile în presă, în paralel cu pierderea susţinerii în interiorul partidului.

”Până să îi fie retras sprijinul politic, ieşirile sale publice au fost atât de rare, de le poţi număra pe degetele de la o mână. Acum, că şi-a pierdut funcţiile, iar scaunul de copreşedinte i se zgâlţîie din toate încheieturile, face turul televiziunilor şi acordă interviuri pe bandă rulantă. În disperare de cauză, când a văzut că inclusiv cei din fostul Partid Conservator au votat împotriva sa, căci aşa i s-a retras sprijinul politic, aruncă cu minciuni în dreapta şi-n stânga, în speranţa ca va obţine puţină clemenţă din partea celor care nu-i cunosc adevăratul caracter”, a conchis Octavian Popa.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, vineri, că celălalt copreşedinte, Călin Popescu-Tăriceanu, ar intenţiona să scoată la un moment dat partidul de la guvernare pentru a-şi mări şansele la alegerile prezidenţiale din 2019.

Totodată, acesta a spus că Tăriceanu l-ar fi trimis pe Daniel Chiţoiu la o discuţie cu liberalul Gheorghe Falcă, imediat după alegerile parlamentare din decembrie 2016.

”Imediat după alegerile parlamentare din 11 decembrie, domnul Tăriceanu a avut un trimis în persoana lui Daniel Chiţoiu care a negociat cu domnul Falcă de la PNL. Imediat după alegeri”, a spus Daniel Constantin.

El a făcut afirmaţia ripostând acuzelor aduse de către Călin Popescu-Tăriceanu potrivit cărora ar adeptul unei apropieri a ALDE de liberali şi ruperea alianţei cu social-democraţii.

”De ce aş fi vrut lucrul acesta având un parteneriat istoric de 7 ani cu PSD? Nu poţi să spui «Hoţul strigă hoţii» când tu tatonezi terenul în altă parte, când tu trimiţi pe cineva care ţi-e foarte apropiat - ştie tot partidul că mâna dreaptă a domnului Tăriceanu este domnul Chiţoiu - să discute cu domnul Falcă. Au discutat despre rezultatul alegerilor, despre ce poate fi făcut...”, a afirmat Constantin.

Acesta a mai spus că, pe termen lung, intenţia lui Călin Popescu-Tăriceanu este de a rupe alianţa dintre ALDE şi PSD pentru a avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale din 2019.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre atacul american din Siria: "Ar trebui susţinut şi de alte naţiuni"

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vicepreşedintele ALDE îl atacă iar pe Daniel Constantin: "A adunat în juru-i o mână de rebeli servili"