Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Visul american, posibil si pentru tinerii din Romania, prin Work&Travel

Joburile care li se ofera nu sunt la Hollywood sau in cadrul vreunei corporatii celebre. Work and Travel este un program care se adreseaza studentilor si masteranzilor de la universitatile acreditate.

Vezi și

Locurile de munca sunt modeste, dar conteaza mai multe experienta pe care o castiga, prieteniile care se leaga si, bineinteles, banii, care nu sunt deloc putini.

Bianca a gustat o data din visul american. I-a placut atat de mult in tara "tuturor posibilitatilor", incat a aplicat pentru un loc de munca si anul acesta. Trei luni va lucra caserita intr-un fast food, pentru 10$ pe ora. Anul trecut, a muncit intr-un parc de distractii, dar si la o cofetarie romaneasca din New York: “In primul an am castigat 7.500$ avand doua joburi, mi-am recuperat investitia de 2.500$, iar restul banilor i-am cheltuit calatorind in America, cumparand haine”.

Bianca isi aminteste si acum cum a fost primita la aeroport de catre angajator, cu limuzina: “Ne trateaza in mod egal cu cetatenii americani, ne platesc la timp, sunt foarte seriosi si destul de stricti in ceea ce priveste programul, orele de munca”.

Munca nu este singura amintire a tinerei. A cunoscut oameni cu care s-a distrat si cu care a legat prietenii. Unele atat de puternice, incat dupa doua luni a fost invitata la nunta unei americance: “A fost exact ca in filme, exact stilul ala de nunta, toti stateam asezati pe scaun, a intrat mireasa, domisoarele de onoare. Mi-am sarbatorit varsta majoratului in Statele Unite, 21 de ani si am avut parte de o petrecere surpriza la locul de munca”.

Locurile de munca puse la bataie pentru studentii si masteranzii romani sunt de la vanzatori, menajere, receptioneri, animatori, pana la chelneri.

Insa nu toti tinerii din Romania sunt atat de constiinciosi. Pentru unii, distractia pe cheltuiala parintilor pare o afacere mai profitabila.

Oferte de locuri de munca sunt si in Grecia, unde salariul este fix si porneste de la 650 de euro pe luna si poate ajunge la 800 de euro. Aici insa, le este asigurata cazarea si mancarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Visul american, posibil si pentru tinerii din Romania, prin Work&Travel