Antena Meniu Search
x

Vouchere pentru mașini noi. Proiectul va fi supus la următoarea ședință a Consiliului General

Primăria Bucureşti vrea să scape de rablele care poluează Capitala şi pregăteşte să ofere vouchere în valoare de 9 mii de lei celor care îşi vor duce la casat maşinile vechi.

Vezi și

Primăria Bucureşti vrea să scape de rablele care poluează Capitala şi pregăteşte să ofere vouchere în valoare de 9 mii de lei celor care îşi vor duce la casat maşinile vechi. Tichetele ar urma să fie oferite în perioada următoare, după modelul celor pentru biciclete.

Consilierii generali vor avea pe masă la următoarea şedinţă un proiect prin care bucureştenilor le vor fi oferite 5 mii de eco-vouchere pentru achiziţia de maşini noi. Fiecare tichet este în valoare de 9 mii de lei şi, la fel ca la programul Rabla iniţiat de Guvern, doritorii trebuie să vină la CASAT cu autoturismul vechi. 

Tichetul va putea fi folosit pentru cumpărarea unei maşini noi cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrică. Faţă de programul RABLA, valoarea vouchereului este mai mare cu 2.500 de lei. Anul trecut, de pe străzile din Bucureşti au dispărut peste 7 mii de rable, graţie  programului guvernamental RABLA.

Acest program face parte dintr-o strategie pe termen lung a Primăriei Capitalei prin care se doreşte scoaterea de pe străzi a autoturismelor poluante.

La această oră, în Bucureşti sunt inmatriculate peste 1,25 de milioane de maşini. La acestea se mai adauga alte cateva sute de mii au numere de provincie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vouchere pentru mașini noi. Proiectul va fi supus la următoarea ședință a Consiliului General