Antena Meniu Search
x

Zeci de bolnavi de cancer din Brașov, fără tratament

Zeci de bolnavi de cancer care făceau radioterapie la o clinică din Braşov sunt disperaţi. De două săptămâni ambele aparate s-au defectat iar oamenii nu au alternativă

Vezi și

Zeci de bolnavi de cancer care făceau radioterapie la o clinică din Braşov sunt disperaţi. De două săptămâni ambele aparate s-au defectat iar oamenii nu au alternativă

Pe scaunul dintr-un salon al unei clinci private de oncologie din Braşov, un pacient primeşte acelaşi răspuns, ca în ultimele trei săptămâni. Sedinţa de radioterapie, de care are atâta nevoie, este din nou amânată.

La 49 de ani, bărbatul a fost operat la sfârşitul anului trecut pe creier. Tumoră canceroasă, au spus medicii. Aşa că fără să stea pe gânduri, bărbatul, venit din Covasna, a profitat de şansa la viaţă. A făcut intervenţia, iar din ianuarie a început şedinţele de radioterapie în Braşov.

În 12 ianuarie a început tratamentul. A făcut 10 tratamente şi după aia n-a mai putut. Ambele aparate de radioterapie din clinică s-au stricat. Problemă de soft, spun producătorii.

Nu este o defecţiune foarte uzuală şi care poate fi reparată foarte urgent.

Pacienţi din toată ţara merg la clinica din Braşov pentru tratament. E gratuit, după ce vara trecută, bolnavii de cancer au obţinut dreptul de a face radioterapie decontată de Casa Natională de Asigurări de Sănătate.

Este un tratament principal în anumite tumori.

La noi în ţară sunt 12 astfel de centre medicale, dar pacienţii din Braşov care aleg să se trateze în alta parte, tot nu pot rezolva nimic. La fiecare clinică, pe liste de aşteptare sunt zeci de bolnavi. Oamenilor care beneficiau de tratament în Braşov le mai rămâne doar speranţa că producătorii aparatelor aduse din Statele Unite ale Americii vor rezolva cât mai repede problema.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Zeci de bolnavi de cancer din Brașov, fără tratament